Kılıçdaroğlu resti çekti: Gelin kaldırın!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Hakkında başlatılan soruşturma için de adeta meydan okudu 'Kaldırın dokunulmazlığımı' dedi.

Kılıçdaroğlu resti çekti: Gelin kaldırın!

Dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na dilekçeyi veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP Genel Başkanı ile hesaplaşmak mı istiyorsun, kaldırın dokunulmazlığımı. Ben yola çıkarken dokunulmazlığa güvenerek yola çıkan birisi değilim. Ben sizden çekinmem, ben sizin ağa babalarınızdan da çekinmem. Ben yalnızca kendi ulusumun emrindeyim, ben yalnızca kendi milletimin önünde eğilirim, beni hapset atmak değil, darağacına da çıkarsanız söyleyeceğim budur” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında ‘Kurum halinde çalışan kamu görevlisine hakaret’ ve ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ gerekçesiyle hazırladığı fezlekeyi değerlendirdirerek şöyle devam etti:
“Dokunulmazlığımın kaldırılması için fezleke düzenlediler.

Suçum adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek. Bunların adil yargısı basılmamış kitabı toplatan yargı. Bunların adil yargısı parasız eğitim istiyoruz diyen üniversite öğrencilerini aylardır hapiste tutan adil yargı.

Eski bir Genelkurmay Başkanı’nı terörist diye tutuklamayı akıl etmek yine ilk kez bu adil yargılamayı yapan arkadaşlara nasip olmuştur. Biz bunların adil yargılamalarının ne olduğunu çok iyi biliriz. Önümüzde Deniz Feneri davası varken.

Benim dokunulmazlığa ihtiyacım yok, dilekçem burada, grup toplantısından sonra vereceğim. Beni korkuyla siyaset yapanlardan değilim. Halkı için yola çıkanların kitabında korku yoktur. CHP Genel Başkanı ile hesaplaşmak mı istiyorsun kaldırın dokunulmazlığımı, evet kaldırın dokunulmazlığımı. Ben yola çıkarken dokunulmazlığa güvenerek yola çıkan birisi değilim. Ben bu oyunun nerelerde kurgulandığını da çok iyi biliyorum. Egemen güçlerine taşeronluk yapanların tehditlerine boyun eğmem ben. Ben sizin özel yetkili mahkemelerinden korkmam. Beni özel yetkili mahkemelerinizle yıldıramazsınız. Siz kim oluyorsunuz, siz kime diz çöktürmek istiyorsunuz. Ben sizden çekinmem, ben sizin ağa babalarınızdan da çekinmem.

Ben yalnızca kendi ulusumun emrindeyim, ben yalnızca kendi milletimin önünde eğilirim, beni hapset atmak değil, darağacına da çıkarsanız söyleyeceğim budur.”

-TBMM BAŞKANLIĞI'NA GÖNDERDİ-

Grup toplantısından sonra basın mensuplarının, “Dilekçenizi hemen verecek misiniz" sorusuna CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Tabii tabii. Meclis Başkanlığına. Evraka girecek” yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu daha sonra dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na gönderdi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209