Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlığımızı kaldırın

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile AKP Grubuna bir çağrıda bulunarak, “dokunulmazlığımızı kaldırın” dedi.

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlığımızı kaldırın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile AKP Grubuna bir çağrıda bulunarak, “Dokunulmazlık dosyalarımızı dönem sonuna bırakmayın, dokunulmazlığımızı kaldırın” dedi.

Kılıçdaroğlu, ikisi kendisine ait olmak üzere, bazı milletvekillerine ait 70 dokunulmazlık dosyasının TBMM Başkanlığına sunulması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “İkisi bana ait olmak üzere, bazı milletvekillerine ait 70 dokunulmazlık dosyası daha TBMM Başkanlığına sunulmuş. Çeşitli suçlamalarla karşı karşıya olan ve yasama dokunulmazlığının kaldırılması istenen milletvekilleri hakkındaki Başbakanlık Tezkereleri, Meclis Adalet ve Anayasa Karma Komisyonuna sevkedilmiş” dedi.

Meclis’te 23. Dönem’den kalan 481 dosyaya yeni gelen 70 dosya daha eklendiğini ve dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili dosya sayısının 551′e yükseldiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bu demokrasimiz adına da, hukuk devleti adına da, yolsuzluklarla mücadele adına da yüz karasıdır. Milletvekilleri için tek dokunulmazlık kürsü dokunulmazlığıdır. Bunun dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Başta Başbakan olmak üzere, iktidar partisi milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemeyebileceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Kendilerine benzettikleri yargıdan kaçabilirler. Ama biz yargılanmak istiyoruz. Çünkü, kalpazanlık, ihaleye fesat karıştırmak, cürüm işlemek için çete kurmak gibi yüz kızartıcı suçlamayla karşı karşıya olanlarla aynı konumda olmak istemiyoruz. Onlar dokunulmazlık zırhına sarılmak istiyor olabilir. Bizi onlardan ayırın, yargılanalım.

Meclisteki çoğunluklarını keyfi olarak kullanmayı alışkanlık haline getiren AKP Grubunun, kendilerini korumaya devam etmesini, ama bizi yargıya havale etmelerini istiyor, bu konuda Meclis Başkanını da girişimde bulunmaya davet ediyorum. Bizim dosyalarımızı dönem sonuna bırakmayın. Dokunulmazlıklarımızı kaldırın.”

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209