Kart: Hükümet halkı daha fazla kandırmasın

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kart: Hükümet halkı daha fazla kandırmasın

Kart, Amerikan Büyükelçisi’ne brifing veren kişilerin isimlerini bildiklerini de belirterek, “Brifing verenlerin isimlerini de açıklayabiliriz. Emniyet ve hükümet halkı daha fazla kandırmasın” dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasına, “Burada yine göstermelik bir sürecin söz konusu olduğu kanısındayım. Bu kadar bariz bir suç ilişkisi tablosu ve kamuoyunun yükselen tepkisi karşısında usulen de olsa yapılan bir girişim olarak değerlendiriyorum. Bir soruşturma yapıldığından söz edebilmek için o kamu görevlilerini oraya gönderen siyasi iradeyi de adli anlamda sorgulamak gerekir” dedi.

-“BRİFİNG VERENLERİN İSİMLERİNİ AÇIKLAYABİLİRİZ”-

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de “ABD Elçiliği’ne brifing veren Mahkeme başkanları, Emniyet örgütleri, taşeron bakanlar ve İsviçre hesapları” konulu basın toplantısı düzenledi. WikiLeaks’e yansıyan belgelerden söz eden Kart, “Emniyet, dün üst düzey bir yetkili bu açıklamalar, bu görüşmeler gerçek dışıdır diyor ama Emniyet doğru konuşmuyor, o görüşmeleri yapanların isimlerini de açıklayabiliriz. Brifing verenlerin isimlerini de açıklayabiliriz. Emniyet ve hükümet halkı daha fazla kandırmasın” dedi.

Bir basın mensubunun, “Bunları Amerikan Büyükelçiliğinden mi temin ettiniz, brifing verenlerin isimlerini” sorusuna Kart, “Onu da açıklamayayım müsadenizle, nereden temin ettiğimi açıklamayayım, sizin haber kaynağınız gibi onu da açıklamayayım” yanıtını verdi.

-HAKAN FİDAN’IN İFADEYE ÇAĞRILMASI-

Bir basın mensubunun, “Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması gerçekse nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna Kart, şöyle dedi:

“O ifadeye çağrılma sorumlu ve duyarlı Cumhuriyet savcılıklarının çoktan yapmaları gereken bir görev idi. Resen yapmaları gereken bir görev idi. Ama nedir burada yine göstermelik bir sürecin söz konusu olduğu kanısındayım. Bu kadar bariz bir suç ilişkisi tablosu ve kamuoyunun yükselen tepkisi karşısında usulen de olsa yapılan bir girişim olarak değerlendiriyorum. O noktada bihakkın bir soruşturmanın yapılabileceği kanısında değilim. Çünkü bir soruşturma yapıldığından sözedebilmek için o kamu görevlilerini oraya gönderen siyasi iradeyi de adli anlamda sorgulamak gerekir. Mevcut Türkiye Cumhuriyeti savcılık mekanizmaları içinde böyle bir irade maalesef kalmamıştır.”

“Brifing verenlerin isimlerini açıklar mısınız?” sorusuna Kart, “Emniyetin tavrını görelim, şu birkaç günü izleyelim. Fotoğraf son derece açık. Kişileri de açıkça çok hedef göstermek benim tarzım değil” dedi.

 

ANKA


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209