Kapusuz'dan İnsan Hakları Günü mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''10 Aralık İnsan Hakları Günü'' dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kapusuz'dan İnsan Hakları Günü mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Özellikle bölgemizde yaşanan insan hakları ihlallerine karşı duruşumuz, her daim zulme karşı mazlumun yanında oluşumuz, insan hak ve hürriyetlerine verdiğimiz önemin en önemli göstergesidir'' değerlendirmesinde bulundu.

Kapusuz, ''10 Aralık İnsan Hakları Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 63. yılının kutlandığını belirtti.

Mesajında, ''Barışın, hoşgörünün sembolü olan 'yaradılanı severiz, yaradandan ötürü' diyen Yunus Emre'nin, 'gel ne olursan ol yine gel' diyen Mevlana'nın kültüründen gelen bir milletiz'' ifadesini kullanan Kapusuz, şöyle devam etti:

''Bizim medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. İnsanı, mahlukatı, çevreyi topyekun korumayı seven bir millettir. Tarihi ilkler medeniyetinden gelen ülkemiz kardeşlik, sevgi ve dayanışma konusundaki tarihsel birikim ve deneyimleriyle insan hakları alanında öncü ve etkin rol oynayabilecek önemli bir potansiyeldir. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını benimseyen AK Parti, her zaman değişimden, demokratikleşmeden ve özgürlüklerden yana tavır koymuştur. Siyasetimizin temel amacı insanın mutluluğu, huzuru ve refahıdır.''

-''Son 10 yılda sessiz devrim''-

Salih Kapusuz, son yıllarda halkın hak ettiği değere ulaşabilmesi için bir insan hakları seferberliği başlattıklarını belirterek, bu amaçla son 10 yılda ''sessiz devrim'' olarak nitelendirilecek bir dizi hukuk reformu gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Anayasa'nın 2001 yılından bu yana 3 kez değiştirildiğini, 9 reform paketi kabul edildiğini anlatan Kapusuz, şunları kaydetti:

''Günümüz dünyası, her bireyin temel hak ve hürriyetlerinin muhafaza altına alınmasını daha da zaruri hale getirmiştir. Halkımızın daha rahat, daha müreffeh, daha özgür yaşamasını sağlamak için İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin getirdiği ilke ve standartlarda yeni bir anayasa yapım sürecine Parlamento çatısı altında başlamış bulunmaktayız. AK Parti Hükümetleri döneminde ülkemizde ayrımcılığa karşı yürüttüğümüz istikrarlı ve kararlı politika uluslararası düzeyde büyük takdir görmüştür. Nerede yaşanırsa yaşansın gerçekleşen insan hakları ihlalleri, sadece o ülkenin sorunu değil tüm insanlığın sorunudur. Özellikle bölgemizde yaşanan insan hakları ihlallerine karşı duruşumuz her daim zulme karşı mazlumun yanında oluşumuz insan hak ve hürriyetlerine verdiğimiz önemin en önemli göstergesidir.''

-''Temel hakların sonuna kadar kullanılması anlayışı''-

 AK Parti'nin mağdur ve mazlumun yanında olup adaletin savunucusu olmaya daima devam edeceğini ifade eden Kapusuz, AK Parti iktidarının, dili, dini, ırkı, kökeni, cinsiyeti ve siyasi görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşların eşit ve saygın birer ferdi olduğunu, ülkede yaşayan her bireyin sahip olduğu temel hakları sonuna kadar kullanması anlayışıyla hareket ettiğini belirtti.

Bir yandan küreselleşen dünyadaki insan hakları çerçevesinin geliştirilmesine katkıda bulunulurken, diğer yandan en üst standartların Türkiye'de yerleştirilmesine çaba sarf ettiklerini kaydeden Kapusuz, ''Biz herkesin refah, hür iradesi ile hak ve hürriyetlerinin korunduğu bir gelecek istiyoruz. Sadece kendi hakkı veya çıkarı için değil, başkalarının hakkı ve çıkarı için de mücadele edebilen, her türlü haksızlığa karşı onurlu ve dik durabilen sorumlu insanların, sivil toplum, kurum ve kuruluşların varlığı bu alanda en önemli güvencedir. Bu vesileyle, halkımızın ve tüm insanlığın Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, daha demokratik, daha huzurlu ve daha müreffeh bir gelecek diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209