İstanbul James Bonda teslim edildi,

James Bont İstanbul'un tarihi alanlarında ve çöküntü alanlarında aksiyon filmi çekiyor. Filmin senaryosu güncel olmasına rağmen çekim platolarındaki görüntü ortoğu kasabalarında bile olmayan kötü görüntüler. Bu film İstanbul'a gelecek pekçok turisti vazgeçirebilecektir.

HABERİN GALERİSİ
CHP FATİH MECLİS GURUBU

CHP FATİH MECLİS GURUBU

     İstanbul James Bonda teslim edildi.

    Bir filme çekimi için Fatih ilçesi bir ay boyunca plato haline getirildi. Şehrin bir çok yerinde tahribatlar yapıldı, asırlık çınarlar kesildi, kapalıçarşıda 400 Yıllık tarihi binaya zarar verildi, Kapalıçarşının çatısında motorsiklet yarışları yapıldı.
     En önemlisi çekim sırasında kurulan platodan anladığımız kadar, Modern bir hayatın yaşandığı İstanbul 50 yıl evvelki Ortadoğu kasabaları gibi hayat koşullarında resmediliyor.


       Tarihi yeni caminin etrafına, tabiri caizse Anadolunun küçük kasabalarında kurulan çerçi pazarlarını andıran tezgahlar etrafında çekilen aksiyon filmi İstanbul'u gerçek anlamda tanıtan değil, ortadoğunun geri kalmış virane bir şehri havasında tanıtılıyor.
     Bu film İstanbul'u bilmeyenleri İstanbul'a gelmekten vaz geçirecek bir yapıya sahip. Bu filmin senaryosunu okumadan bütün Fatih'i plato haline getirip holiwooda teslim eden belediyeye büyük tepki var.
     CHP Fatih Belediyesi Meclis Üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri yeni Cami önünde bulunan, Filmin Ana platosu olarak kullanılan parktaki asırlık çınarların kesilmesini belediye meclisine soru önergesi olarak getirmeye ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya, suçlular hakkında yasal işlemin yapılması için başvuracaklarını beyan ettikleri bir basın açıklaması yapmak istediler, Plato görevlileri meclis üyelerini kaba kuvvet ile çınarların kesildiği parktan çıkarmak istedi, Kısa süren tartışma sonrası zorakide olsa meclis üyeleri basın açıklamasını gerçekleştirdiler.
Basın açıklamasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
Haber, Fotoğraf, Video: Abdullah Gözaydın  [email protected] 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209