Hükümet: Fidan ifadeye çağırılamaz

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in ifade vermek üzere savcılığa çağrılması ile ilgili hükümet kanadından peşpeşe açıklamalar geliyor.

Hükümet: Fidan ifadeye çağırılamaz

DAVUTOĞLU: MİT SON DERECE BAŞARILI EKİP

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in ifade vermek üzere savcılığa çağrılması ile ilgili olarak hukuki tablo netleşmeden yorum yapmanın doğru olmayacağını söyleyerek, ancak Fidan ve ekibinin gerek dış istihbarat gerekse başka çalışmaları açısından görevlerinin hakkını veren, son derece başarılı bir ekip olduğunu bildirdi.

ARINÇ: GÖREVDE OLANLARIN ÇAĞIRILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasına ilişkin, ''Yargıdır ne isterse yapar, bir şey diyemeyeceğim. Ama benim bildiğim şu var;hali hazırda MİT'te resmen görevi olanların doğrudan 'şüpheli' sıfatıyla bir ifade vermeye çağrılması herhalde mümkün değil bilebildiğim kadarıyla. Emekli olanlar veya görevle ilişiği kesilmiş olanlar için mümkün olabilir'' dedi.

 

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209