Gündem; AKLAMA !

İktidarın 4 eski bakanıyla ilgili Yüce Divan kararının, Meclis Soruşturma Komisyonu’ndaki AKP’li üyelerin oylarıyla reddedilmesi siyasette depreme neden oldu.

Gündem; AKLAMA !
 Dün parti genel başkanlarının gündeminde komisyonun Yüce Divan kararı vardı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Yüce Divan tartışmalarıyla ilgili olarak, “Kabul edilemez bir durum. AKP, Aklama ve Karalama Partisi’ne dönüşmüştür” derken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milli vicdan iğfal edildi” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, “Allah’tan da mı korkmadınız?” çıkışında bulundu.

Aklama Ve Karalama Partisi’ne Dönüştüler

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Yüce Divan tartışmalarıyla ilgili olarak, “Kabul edilemez bir durum. Ülkeye güçlünün hukuku değil, hukukun gücü hâkim olmalıdır. AKP Aklama ve Karalama Partisi’ne dönüşmüştür. Kendinden olanları aklıyor, olmayanları ise karalıyor” dedi.

“Adalet devletin temelidir”

AKP’nin hukuk açısından tehlikeli bir gidişatın önünü açtığını da hatırlatan Kamalak, “Bir insan için kalp ne kadar hayatiyse, bir ülke için de hukuk o kadar önemlidir. Kalp yetmezliği bir insanı bitirir. Ama hukuk yetmezliği topyekûn bir ülkeyi bitirir. Çünkü adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır!” dedi. Kamalak açıklamasında, Hz. Muhammed’in (S.A.V.)’in, “Ey insanlar! Geçmiş milletlerin ne yüzden yollarını sapıttığını biliyor musunuz? Onlar içlerinden itibarlı ve zengin olanlar bir şey çalsa onu bırakırlar, zayıf biri bir şey çalarsa onu cezalandırırlardı. Allah’a yemin ederim ki, böylesine bir işi Mahzum kabilesinin Fatıma’sı değil de kızım Fatıma yapmış olsa idi, muhakkak onu da cezalandırırdım.” Hadis-i Şerifini de hatırlatan Kamalak, “Ölçü bu olmalıdır. Çünkü adalet mülkün yani devletin temelidir” değerlendirmesinde bulundu.

“Siyasi tarihimizin en utanç verici kararı”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kararı, “Türk siyaset tarihinin en utanç verici kararlarından birisi” olarak nitelendirdi. Bahçeli, “AKP’li 9 üyenin eli rüşvet ve yolsuzluğu onaylamak için kalkmış, 9 üye hukuk cinayeti işlemiş, isimlerini arınmayacak şekilde lekelemişlerdir” dedi.

12 yıllık AKP iktidarını sarsan 4 Eski bakanıyla ilgili Yüce Divan kararının, Meclis Soruşturma Komisyonu’ndaki 9 AKP’li üyelinin oylarıyla reddedilmesi Meclis’te adeta deprem etkisi meydana getirdi. Dün, partilerinin Meclis grubunda konuşan üç genel başkan da konuşmasının önemli bölümünü Yüce Divan kararına ayırdı. AKP’nin 12 yıllık yolsuzluk ve talan yükünü omzuna aldığı için sert eleştirilerin muhatabı olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis’teki ‘aklamayı’ “Darbe girişimini savmak” olarak nitelendirirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Milli vicdan iğfal edildi.” yorumunda bulundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, “Allah’tan da mı korkmadınız” çıkışında bulundu.

 

Darbe kararına saygı duyarız!

Dünkü konuşması merak edilen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada konuyu yolsuzluk ve rüşvet olarak değil, “Siyasete darbe” olarak değerlendirdi. Davutoğlu şöyle konuştu: “Şimdi kendi kanaatleri yönünde Yüce Meclisi ve AK Parti kadrolarını yöneltmeye çalışanlar var. Sureti haktan görünerek küçük hesaplarla AK Parti kadroları üzerinden yönlendirme yapanlar bilsinler ki biz namerdin köprüsünden hiç geçmedik. Biz hiç bir zaman tehditlere boyun eğmedik.” Başbakan Ahmet Davutoğlu, 4 eski bakanla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinin takdirine saygı duyacaklarını belirtti. Kendilerinin komisyona müdahalede ve hiçbir komisyon üyesine telkinde bulunmadıklarını ifade ederek, muhalefeti ihsası reyde bulunmakla suçladı.

Kimse Vicdan Çağrısı Yapmasın

Kimsenin AK Parti’ye vicdan ve adalet çağrısında bulunamayacağını dile getirdi. “AK Parti siyasette vicdanın, adaletin ta kendisidir. Reformun ve yolsuzluklarla mücadelenin de ta kendisidir. Neyi ne zaman yapacağımıza, hangi tedbiri ne zaman alacağımıza biz karar veririz. Hiç kimsenin küçük tilki hesaplarıyla yönümüzü, istikametimizi değiştirmeyiz” dedi.

Komisyon Kararı Ne Olursa Olsun

Davutoğlu, “Komisyon kararı ne olursa olsun 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarımızın hukuka aykırı şekilde sorguya çağrılması, Gezi provokasyonları, 17 Aralık, 25 Aralık provokasyonları, 19 Ocak MİT TIR’larına operasyon, 27 Mart Dışişleri Bakanlığı’nın dinlenmesi, bütün bu süreç hiç şüpheniz olmasın ki bir darbe süreciydi, bir vesayet kurma süreciydi. Biz de bu sürecin karşısında dimdik durduk” ifadelerini kullandı.

Hukukun gücü hakim olmalıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Yüce Divan tartışmalarıyla ilgili olarak, “Kabul edilemez bir durum. Ülkeye güçlünün hukuku değil, hukukun gücü hakim olmalıdır. AK Parti, maalesef aklama ve karalama partisine dönüşmüştür. Kendinden olanları aklıyor, olmayanları ise karalıyor” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Kamalak, 9’a karşı 5 oyla dört eski bakanın Yüce Divan ’a sevkine gerek olmadığı yönünde karar alınmasını hukukun değil, gücün üstünlüğünün bir sonucu olarak değerlendirdi. AKP’nin hukuk açısından tehlikeli bir gidişatın önünü açtığını savunarak, “Bir insan için kalp ne kadar hayatiyse bir ülke için de hukuk o kadar önemlidir. Kalp yetmezliği bir insanı bitirir ama hukuk yetmezliği topyekun bir ülkeyi bitirir, çünkü adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır. Bugün sayısal çokluğunuzla belki Yüce Divan’dan kurtulabilirsiniz ama önemli olan, halkın ve Hakk’ın divanından kurtulabilmektir” şeklinde konuştu.

Neden korkuyorsunuz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise,  partisinin grup toplantısında  “Adamsanız çıkarsanız ‘Bizi Yüce Divan’a gönderirsiniz’ dersiniz. Neden korkuyorusunuz, maden suçunuz yoksa neden gitmiyorsunuz?” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Buradan AKP milletvekillerine seslenmek istiyorum. Olay genel kurula gelecek. Hiçbir konuşmamda AKP grubunu hiçbir zaman eleştirmedim. Onlara belli olaylar konusunda eleştirilerim oldu ama hükümetle bir tutmadım. En büyük eleştirim siz hükümeti şımartıyorsunuz oldu. Lütfen istirham ediyorum. Neye inanıyorsanız vicdanınıza sorun ve poyunuzu öyle kullanın. Sizin kullanacağınız oy Türkiye’yi itibarsızlaştırabilir. İtibar kazandırabilir. Vicdanınıza sesleniyorum sizin vicdanınıza. O dört kişi Yüce Divan’a gitsin gitmesin. Umurumda değil.  Türkiye’nin ve parlamentonun itibarını korumak zorundayız. Dört bakana da rica ediyorum adamsanız çıkarsınız “Yüce Divan’a bizi gönderin dersiniz. Maden suçunuz yok neden korkuyorsunuz?”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 eski bakan hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu’nun verdiği ‘Yüce Divan’a göndermeme kararına sert tepki göstererek, “Türk siyaset tarihinin en utanç verici kararlarından birisi” olarak nitelendirdi. Bahçeli, “Davutoğlu, korku filmlerindeki aktörler gibi kol kesmek, kol koparmakla uğraşırken, haklarında yığınla iddia bulunan bakanlar korunmuş ve milli vicdan iğfal edilmiştir. AKP’li 9 üyenin eli rüşvet ve yolsuzluğu onaylamak için kalkmış, 9 üye hukuk cinayeti işlemiş, isimlerini arınmayacak şekilde lekelemişlerdir.” dedi.

Bakara Süresiyle Alay Ederler Kimseden Ses Çıkmaz

“Rüşvetçiler Bakara Suresiyle alay ederler, kimseden ses çıkmaz. Torpili, haksızlığı, adaletsizliği ayetlerle örtmeye çalışırlar, İslam’la kandırırlar, kimseden tepki gelmez. Dahası ‘Hz. İbrahim benim, Hz. Muhammed de kardeşim’ diyen sapıklar hiçbir yaptırım görmez. Bu nasıl bir ülkedir, Türkiye kimlerin eline kalmıştır?” Bahçeli, iktidarın hep yaptığına dini kılıf bulmaya çalışan kesimleri de “nefsine esir düşen alimler” olarak niteledi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209