Günay: Teröre rağmen turizmde başarılıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye'de birkaç yıldır zoru başarıyoruz. 25 yıl içinde terörle mücadele ettik, hem de turizmde başarılı olduk." dedi.

Günay: Teröre rağmen turizmde başarılıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye'de birkaç yıldır zoru başarıyoruz. 25 yıl içinde terörle mücadele ettik, hem de turizmde başarılı olduk. Özel bir başarımız daha var. Dünyada turizm gerilerken, biz yerimizi koruduk. En büyük pazarımız Avrupa coğrafyası" dedi.

TUROB İstanbul Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "2015 Konaklama Ve Ağırlama Sektörü Vizyonu" konulu toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, TUROB Başkanı Timur Bayındır ve turizm sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Bakanların politikasına başarı için ihtiyaç var. Yüzde 20 büyüdük, 18 bin çalışanımız var. En önemli sebep sevmek büyümede yolcuyu sevmek yaptığımız işi sevmek ve inanmak. THY, ağacı çok meyve veriyor uluslararası yolcu sayısında birinci sayıya çıkmayı istiyoruz" dedi.

Bakan Günay ise, "Türkiye'de birkaç yıldır zoru başarıyoruz. 25 yıl içinde terörle mücadele ettik, hem de turizmde başarılı olduk. Özel bir başarımız daha var. Dünyada turizm dünyada geriliyor, biz yerimizi koruduk. En büyük pazarımız Avrupa coğrafyası. Önümüzdeki yıllarda turizmde kendimizi geliştirmemiz lazım. Bu pazarda Hindistan ve Çin pazarında sınırlı yerdeyiz, uzak pazarlarda küçük bir tanıtımımız var. Büyük pazarlara yeni politikalara geliştirmemiz gerek. En büyük destekçimiz THY. Çin'de ikinci bir müşavirlik açmaya çalıştırıyoruz. Avustralya'da müşavirlik açmaya çalışıyoruz. Brezilya'da yeni müşavirlik açmaya çalışıyoruz. Türkiye son yıllarda Avrupa'daki daralmayı Rusya pazarına açılarak turizmi ilerletti. Hem THY hem de Türkiye turizminin gelişmesinin bazıları ucuz Turizm yeri olarak kabul ediyor" diye konuştu.

"Sırt çantasıyla gelen genç de Türkiye'de konaklayabiliyor. Önemli merkezleri haftalarca kapatan insanlar da yüksek fiyatlarla misafirlik ya her şey dahi sisteminin dışında daha yüksek gelir grubuna yönelmemiz gerek" diyen Bakan Günay, "Türkiye'nin geleceğini olumlu şekilde geliştirecek bir sektör turizm. Resmi rakamlarla açıklanan rakamlardan çok daha yüksek Türkiye'nin turizm geliri. Sosyal dönüşüm açısından Türkiye'nin olumlu biçimde imajını göstermek için önemli şey turizm" dedi.

Turizm sektöründe 7. sırayı yakaladıklarını ifade eden Günay, "6'ya çıkmaya çalışıyoruz. Sürekliliği sağlayacak olan altyapıyı kurmamız lazım. Kitle otelin olduğu yerlerde turizmle toplum arasında kopukluk var. Ön sırada turizm yaşantısı arkada ortaçağ yaşantısı var. Toplum turizm ilişkisine dönelik bazı konaklama ve yaşam tarzı gelişmesi sağlamalıyız, doğayı korumalıyız. Mavi bayrakta Avrupa'da birinci olmalıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Günay, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil'e başarılı çalışmalarından ötürü bir plaket takdim etti.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209