Gül Hollanda basınında manşet

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hollanda ziyareti bu ülkenin medyasında manşet oldu.

Gül Hollanda basınında manşet

Hollanda basını, manşetten verdiği Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretine ilişkin, “Anti-İslam Özgürlük Partisi’nin açıklamalarının Türkiye ve fırlayan ekonomisiyle daha iyi ilişkiler kurmayı umut eden Hollanda hükümetini utandıracak”, “Gül’ün, hakaretlere daha ne kadar tahammül etmesi bekleniyor” değerlendirmelerini yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hollanda ziyareti bu ülkenin medyasında manşet oldu. Hollanda gazeteleri, “Anti İslam Özgürlük Partisi’nin açıklamalarının Türkiye ve fırlayan ekonomisiyle daha iyi ilişkiler kurmayı umut eden Hollanda hükümetini utandıracak”, “Gül’ün, hakaretlere daha ne kadar tahammül etmesi bekleniyor” dedi.

-“ANTİ-İSLAM ÖZGÜRLÜK PARTİSİ, HOLLANDA’YI UTANDIRACAK”-

Hollanda Radyosu’na göre, Volkskrant gazetesi, “Fotoğraflardaki tüm gülümsemelerin altında gerginlik var mı?” diye sorarak, Anti-İslam Özgürlük Partisi’nin (PVV) açıklamalarının, Türkiye ve fırlayan ekonomisiyle daha iyi ilişkiler kurmayı umut eden Hollanda hükümetini utandıracağını yazdı.

-“GÜL’ÜN, HAKARETLERE DAHA NE KADAR TAHAMMÜL ETMESİ BEKLENİYOR”

Trouw gazetesi, manşetten verdiği Kraliçe Beatrix’in, konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Gül’e gülümseyerek ve “hayranlıkla” baktığı fotoğraflara rağmen Gül’ün, Anti-İslam Özgürlük Partisi’nin hakaretlerine daha ne kadar tahammül etmesinin beklendiğini sordu.

Gazete, Hollanda Dışişleri Bakanı Rosenthal’ın “Sorun beklemiyoruz çünkü Türkiye ile ilişkiler güçlü” ifadelerine yer verdi.

-“ANTİ-İSLAM ÖZGÜRLÜK PARTİSİ’NDE, TÜRK CUMHURBAŞKANI KAVGASI”-

AD ise yine birinci sayfadan verdiği haberde, “Anti-İslam Özgürlük Partisi’nde, Türk Cumhurbaşkanı kavgası” diyerek, Gül’ün Hollanda ziyaretindeki tüm etkinlikleri boykot eden Anti-İslam Özgürlük Partisi Limburg İl Yönetimi'nden iki üyenin yemeğe katıldığını ve bunun parti içerisinde problem yarattığını belirtti.

Gazete, “Cumhurbaşkanı Gül’ün Anti-İslam Özgürlük Partisi ve Geert Wilders hakkında söylediği her şeye rağmen bu akıl almaz bir şey” diye yazarak, Gül’ün, Wilders’a “İslam düşmanı” dediğini kaydetti.

-“ETKİNLİKLERİN GERİ KALANI PÜRÜZSÜZ GEÇTİ”-

De Telegraaf gazetesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün İkinci Dünya Savaşı'nda ölenlerin anısına Dam Meydanı’nda dikilen ulusal anıta çelenk bıraktığı ve Veliaht Prensi Alexander’ın eşi Prenses Maxima ile Amsterdam müzesinde çekilen fotoğraflarına yer vererek, “Etkinliklerin geri kalanı pürüzsüz geçti” yorumunu yaptı.

(ANKA)

 

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209