Gedikli'den zorunlu eğitime övgü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına yönelik teklife ilişkin, ''Çok makul ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına hitap eden bir eğitim sistemi'' dedi.

Gedikli'den zorunlu eğitime övgü

Gedikli, bölge illerindeki temasları kapsamında geldiği Şanlıurfa'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Partililerle yapılacak toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Gedikli, son seçimde yüzde 50 oy oranıyla iktidara geldiklerini hatırlatarak, bu sonucun milletin istikrara verdiği önemin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye için siyasi istikrarın önemine değinen Gedikli, bölgedeki ve Avrupa'daki gelişmelerin siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha teyit ettiğini vurguladı.

Gedikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sanki birileri istikrarın ne kadar önemli olduğunu kanıtlamak için Avrupa ve bölgemizle uğraşıyor. Görüyorsunuz, Avrupa krizlerle alt üst olmuş vaziyette. Ekonomik krizler var, artık iflas eden ülkeleri konuşuyoruz. Eskiden banka, şirket derdik ama iflas kavramı yoktu. Şu anda Yunanistan ve birkaç ülke iflas etme noktasında, bu durum oralarda büyük sıkıntılara yol açıyor. İktidarlar değişiyor, Avrupa ülkelerinde bunlar oluyor. Biz de diyoruz ki; ne olacak bu Avrupa'nın hali? Buradan bakınca kendimizi adeta bunu demek zorunda hissediyoruz. Eskiden bizde böyle sözler vardı. 'Ne olacak bu takımın hali, ne olacak bu ülkenin hali' gibi. Şimdi biz 'ne olacak bu Avrupa'nın hali' diyoruz. Bizi de yakından ilgilendirdiği için takip ediyoruz.''

-''2023 hedefi''

Türkiye'nin 2023 hedefinin, ülkenin kalkınması için ortaya konulmuş çok büyük bir hedef olduğunu belirten Bülent Gedikli, böyle bir hedefin Türk siyaset tarihinde ilk defa ortaya konulduğuna dikkati çekti.

Gedikli, geçmiş iktidarların 10 yıllık bir hedefi ortaya koyamadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Bir iktidar gelecek ve bu siyasi yapı Türkiye'nin 10 yıl sonraki hedeflerini belirleyecek. Bu, daha önce hiç olmamıştı. Kamuoyu, medya, 'Bu hükümet ne zaman düşer' bunu konuşuyordu. Tabii bu durumda hedeflerinin olması da mümkün değildi. AK Parti'nin 10 yıl boyunca devam eden bu istikrarı bizim bu hedefleri ortaya koymamızı sağladı. 2023 vizyonu Cumhuriyetimiz'in 100. yılında inşallah Türkiye'nin en büyük 10 ekonomi arasında yer alması için ortaya konan hedeftir. Bunların hepsi bir vizyondur. Bizim bunlara uygun projelerimiz var. Projelerimizin kaynağıysa bizzat halkımızın kendisidir.''

Hizmet ve yatırım yapmakta eski dönemlerdeki iktidarlar gibi zorlanmadıklarını belirten Gedikli, ekonomik açıdan rahat bir iktidar olduklarını vurguladı.

-''Yeni eğitim kanunu''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli, partisinin reformcu ve değişimci kimliğini halen devam ettirdiğine dikkati çekerek, bunun bir örneğinin de zorunlu eğitim süresinin ''4 4 4'' modeliyle 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifiyle ortaya konulduğunu söyledi.

Milletin bu değişime ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gedikli, şunları kaydetti:

''Zaman içerisinde bu konu daha iyi anlaşılacak. Bu, 4 4 4 dediğimiz model, ilk dört yılı temel eğitimi, arkasından gelen 4 yıl mesleki teknik eğitimi kapsıyor. Buna ihtiyacımız var çünkü ara elaman ihtiyacımız var. Vasıflı, meslek bilen insan ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Üçüncü dört yıl ise istenirse dışardan da bitirilebilecek. Okula gitmeden de bitirebilme kolaylığı var. Dolayısıyla çok makul ve Türkiye'nin ihtiyaçlarına hitap eden bir eğitim sistemi.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209