FATİH MHP'DEN VAKIF ARSASI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

MHP in Fatih Belediye başkan aday adayı Çetin Atalay yaptığı basın açıklamasıyla Belediye Başkanı Mustafa Demir’i Basın Açıklaması yaparak protesto etti.

 MHP in Fatih Belediye başkan aday adayı Çetin Atalay yaptığı basın açıklamasıyla Belediye Başkanı Mustafa Demir’i Basın Açıklaması yaparak protesto etti.


Fatih Akdeniz Caddesi üzerindeki bir hazire arsasının Vakıflar kanununa aykırı bir şekilde satıldığı iddiasıyla belediyeyi ve başkan Demiri basın açıklaması yaparak eleştirdi.


 İLGİLİ KANUN:
VAKIFLAR KANUNU
Kanun Numarası               : 5737
Kabul Tarihi                      : 20/2/2008
Yayımlandığı R.Gazete     : Tarih: 27/2/2008 Sayı : 26800
Yayımlandığı Düstur         : Tertip : 5  Cilt : 47  Sayfa:
Vakıf kültür varlıklarının devri
             MADDE 30 – Vakıf yoluyla meydana gelip de her ne suretle olursa olsun Hazine, belediye, özel idarelerin veya köy tüzel kişiliğinin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları mazbut vakfına devrolunur.

"MHP ilçe teşkilatından aldığımız bilgiye göre, Daha önce birkaç defa Mevcut arsa için ilgili kurumlara müracaat ederek; burada sosyal amaçlı faaliyetler yapmak için kiralamak istediklerini, her seferinde burası mescit alanı, buraya mescit yapılacak cevabını aldıklarını beyan ettiler." dediler.

Biz de coğrafi bilgi sistemine baktığımız zaman mevcut parselin mezarlıkla birlikte olduğunu gördük, 2012 yeni imar planlarında parselin bir kısmınin ticari alana dönüştüğünü gördük.

MHP, Fatih Belediye başkan aday adayı Çetin Atalay basın açıklamasında söz konusu parselin mezarlık alanı olduğunu, bu mezarlıkların ülkemizin tapu senetleri olduğunu, şahıslara devredilemeyeceğini vurguladı. Atalay " Maalesef ilçemizde böyle tarihi, kültürü yok eden gelişmeleri esefle izliyoruz, bunlar kabul edilemez" dedi. Atalay " Mart ayında ki yerel seçimlerde Fatih ilçe başkanlığına aday olmasının en büyük nedeni Fatih ilçemizin kentsel yenileme/dönüşüm projeleri ile tapuların el değiştirmesini engellemek, ecdat emaneti Fatihin geleceğini teminat altına almak içindir" dedi.

MHP İlçe yönetimininde destek verdiği basın açıklamasında katılımcılar sloganlar atarak Başkn Mustafa Demir'i ve Ak Partiyi protesto ederek kınadılar.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209