Erdoğan: 'okullarda kalkacak' dedi

Ak Parti Grup toplantısında eğitimde yapılacak yeni düzenlemeleri anlatan Başbakan Erdoğan, ortaöğretimde milli güvenlik dersi ile ilgili alınan kararı açıkladı.

Erdoğan: 'okullarda kalkacak' dedi

Ak Parti Grup toplantısında eğitimde yapılacak yeni düzenlemeleri anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ortaöğretimde milli güvenlik derslerinin kaldırıldığını açıkladı. Erdoğan, bu dersin vatandaşlık bilgisi içinde öğrencilere aktarılacağını sözlerine ekledi.

Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yapılan değişikliği de açıkladı. Değişikliği ''çok önemli'' olarak nitelendiren Erdoğan, sözlerini söyle sürdürdü:

''Eğitim, AK Parti hükümetleri için en başından itibaren en önemli konu oldu. Türkiye'yi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz derken, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet dedik. Bugüne kadar eğitimin altyapısını yükseltmek için, öğretmen açığını kapatmak için çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik. 9 yılda 169 bin yeni derslik açtık. Ve personelde en büyük hisseyi Milli Eğitime verdik. 320 bin öğretmen alımı gerçekleştirdik. 29 bin 500 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Şimdi artık Milli Eğitimde nicelikten niteliğe geçiyoruz. Milli Eğitim müfredatını çağın gereklerine, bilimdeki ilerlemeye, demokrasideki gelişmeye paralel bir seviyeye taşıyoruz.

1979 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Milli Güvenlik Bilgisi Öğretimi Yönetmeliğini artık yürürlükten kaldırıyoruz. Avrupa Birliği ilerleme raporlarında Türkiye'nin eleştirilmesine neden olan, Milli Eğitim Şuralarında kaldırılması teklif edilen, özellikle de asker öğretmenler tarafından verilmesi yadırganan bu dersin, bir kısım konuları 2012-2013 yılından itibaren vatandaşlık bilgisi ve benzeri derslerin içinde sivil öğretmenler tarafından işlenecektir.''

HABER 7


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209