Erdoğan: Kılıçdaroğlu biz senin de hükümetiniz

'30 Martta çıkarılan yasa milletin iradeye el koymasıdır' diyen Erdoğan, CHP'ye Anayasa Mahkemesi kararını sordu. Kılıçdaroğlu'na da 'biz senin de hükümetiniz' dedi

Erdoğan: Kılıçdaroğlu biz senin de hükümetiniz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin Konya il Başkanlığı'nın 4'üncü Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'ndaki kongrede sözlerine kuruluşundan bugüne kadar Konya AK Parti İl Başkanlığı çatısı altında faaliyette bulunan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek başlayan Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi 14 Ağustos 2001 günü kurduklarını hatırlattı.

O günden bugüne kadar AK Parti'nin sürekli güçlendiğini, girdiği seçimlerde ve referandumlarda başarılarını artırdığını vurgulayan Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu, belli bir etnik grubun, belli bir bölgenin partisi olmadığını dile getirdi.

Erdoğan, ''Biz 75 milyonun partisi olduk. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Onun için kimse bize ayrımcı diyemedi; diyemez. Yatırımlarımızı yaparken bir bölgeye yatırım yapıp diğer bölgeyi unutmadık.

Batıya ne yaptıysak, Doğu'ya da Güneydoğu'ya da onu yaptık. Kuzeye güneye aynını yaptık. Geri kalan bölgelerimizi kalkındırmanın gayreti içinde olduk. Oraları da kalkındıracak Batı nereye geldiyse inşallah o bölgeleri de oraya taşıyacağız'' dedi.

''Önümüzü aydınlattığı için biz Konya'ya minnet borçluyuz''

''Biz bu yola Konya ile birlikte çıktık. Konya'nın ilhamıyla, Konya'nın hayır duasıyla çıktık'' diyen Erdoğan, kürsünün önündeki kalabalığa dönerek, ''Kuzum senin dualarını da unutmuyorum'' dedi.

Konya'nın ariflerini, Konya'nın alimlerini rehber edindiklerini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Şems-i Tebrizi'nin, Sadrettin Konevi'nin, Tahir Büyükkörükçü hocamızı... Nasreddin Hoca'dan hiçbir zaman ayrı değiliz ki 24 saat beraberiz. Alaeddin Keykubat'ın, Sultan Kılıçarslan'ın elbette ki Hazreti Mevlana'nın rehberliğinde de bu yola çıktık. Allah rahmetiyle onları kuşatsın.

Konya Selçuklu'dan miras aldığı yiğitliği, mertliği, hoşgörüyü, ilim ve irfanı hiçbir zaman terk etmedi. Konya alimleriyle, sultanlarıyla, kumandanlarıyla olduğu kadar şehitleriyle de her zaman bize örnek oldu. Bize rehberlik ettiği için Konya'ya şükran borçluyuz.

Önümüzü aydınlattığı için biz Konya'ya minnet borçluyuz. Biz Konya'ya hizmeti ibadet telakki ettik. İnşallah son nefesimize kadar Konya'ya hizmet etmeye, Konya için hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar Konya'yı hep birlikte büyüttük. Yine el ele omuz omuza Konya'yı büyütmeye devam edeceğiz.''

''Dünyanın hiçbir ülkesinde bu formatta bir siyasi parti yok''

Büyük kongre öncesinde AK Parti'nin il kongrelerinin Türkiye genelinde devam ettiğini ve kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerinin tamamlandığını vurgulayan Erdoğan, Konya'da 18'inci il kongresinin yapıldığını kaydetti.

Erdoğan, sözlerine şöyle sürdürdü:

''Diğer partilerin böyle bir şeyi yok. Demokrasi gibi dertleri yok. Demokraside dünyada örnek parti AK Parti'dir bunu biliniz. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu formatta bir siyasi parti de yok bunu da biliniz. Kongrelerimiz, demokrasi, dayanışma havasında, kardeşlik hukuku çerçevesinde tek tek tamamlanıyor.

Allah'a hamdolsun bizim kongrelerimizde sandalyeler havalarda uçuşmuyor. Bizim kongrelerimizde yumruklar konuşmuyor. Bizim kongrelerimizde hırs davanın önüne asla geçmiyor ve geçmemeli. Biz istişareye dayalı tüm çalışmalarımızı en güzel şekliyle aramızda yaparak zaten olgunluğumuzu ortaya koyuyoruz. Çünkü biz bütün teşkilat olarak çok ama çok önemli bir ilkeyle hareket ediyoruz.

Bu makamlar bize milletimizin emanetidir. Biz bu makamlara millete hizmet için getirildik. Makam bize bir şey katmayacak; tam tersine biz makama bir şeyler katacağız, biz makama kazandıracağız. Kardeşlerim hiçbir zaman 'ben' demedik. Her zaman 'biz' demedik.

Allah'ın izniyle hırsı, enaniyeti, senlik-benlik kavgasını yanımıza yaklaştırmadan, biz millete hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bizim için esas olan milletin rızasıdır, milletin hayır duasıdır. Benliğimizi, nefsimizi, enaniyetimizi gerekirse ayaklar altına alacak; milletin huzurunda el pençe divan duracağız. Milletimizden aldığımız güçle diklenmeden dik duracağız.''

''Avrupa'nın tam tersine maaşları artırmaya devam ediyoruz''

12 Haziran seçimlerinin üzerinden bir yıla yakın bir sürenin geçtiğini söyleyen Erdoğan, ''Zaman su gibi akıp gidiyor. Bizim kavgayla, tartışmayla, çekişmeyle geçirecek tek bir anımız bile yok.

Biz 12 Haziran'dan itibaren başlayan ustalık dönemimizin gereği neyse onu gereğini yapacak, milletten aldığımız emaneti yüceltmeye yani Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Onlar laf, dedikodu, iftira üretecekler. Biz onlara aldanmayacağız. Biz iş, hizmet, netice, sonuç üreteceğiz'' dedi.

2011 yılına ait büyüme oranlarına göre Türkiye ekonomisinin 2011'de Çin'den sonra dünyada en hızlı büyüyen ekonomi olduğunu hatırlatan Erdoğan, ''Küresel finans krizine rağmen rekor seviyede bir büyüme kaydedildi. İşsizliği rekor seviyede düşürdük. İhracatta, üretimde, yatırımda aynı şekilde rekordan rekora koşuyoruz'' dedi.

Önceki gün yeni teşvik sistemini açıkladığını hatırlatan Erdoğan, en gelişmiş illerden en az gelişmiş illere kadar her türlü yatırımın kademe kademe desteklendiğini, yatırımcının yükünü devlet olarak üstlendiklerini dile getirdi.

Avrupa'da ise her alanda kesintiye gidildiğine dikkati çeken Erdoğan, ''Bakıyorsunuz emekli maaşlarını azaltıyorlar. 14 maaş veriyordu 12 maaşa indiriyor. İkramiyeleri kesiyorlar. Sosyal harcamalarda kesintiye gidiyorlar. Yatırımlarda zaten adeta bitirmiş vaziyetteler.

Ama biz Avrupa'nın tam aksine küresel krizi vatandaşa yansıtmadık. Tam tersine maaşları artırmaya devam ediyoruz. Sosyal destekleri artırıyoruz. Yatırımları daha güçlü şekilde teşvik ediyoruz. Yere sağlam basıyoruz. Tedbiri elden bırakmıyoruz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Şu anda Avrupa'da bazı hükümetler seçime girecekleri için tedbirleri erteliyor ve ülkelerinin ödeyeceği faturayı da ağırlaştırıyor. Ama biz milletimizle samimi şekilde iletişim kuruyoruz. Popülizme tevessül etmeden son derece şeffaf bir şekilde gereken tedbirleri kararlılıkla uyguluyoruz'' dedi.

''Kabile devleti değiliz''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim büyük hedeflerimiz var. biz bir kabile devleti devleti değiliz. Biz Devlet-i Aliye-yi Osmaniye'nin bakiyesi üzerine kurulmuş bir devletiz'' dedi.

Kalabalığın ''dik dur eğilme Türkiye seninle'' sloganı atması üzerine Erdoğan, ''Hiç endişeniz olmasın. Nereden geliyoruz biz. Ruh kökümüz böyle bir şeye müsaade eder mi?

O ruh kökünden gelenler hiçbir zaman eğilmedi, eğilmezler. Bizde hak planında eğilmekten başka eğilmek olmayacak ve böyle bir şeyi tanımadık, tanımayacağız. Yolumuza her zaman aynı anlayışla gideceğiz'' ifadelerini kullandı.

2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri yapma hedefini tekrarlayan Erdoğan, 2023 yılına kadar 2 trilyon dolar milli gelire ulaşma, yıllık 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşma hedeflerini sıraladıktan sonra şöyle devam etti:

''Bu rakamları yakalamak için bütün gayretimizle koşturuyoruz. Olur mu bu olur. 9 yıl önce kişi başına milli gelir 3 bin 400 dolardı. Bugün milli gelir 10 bin 400 dolar oldu. Bak nereden nereye geldik. Bunların hayal bile edemediklerini biz gerçekleştirdik. Komşular nüfusu azaltıyorlar, 'milli gelirimiz arttı' diyorlar.

Bizde milli gelir 3 bin 400 dolardan 10 bin 400 dolara çıktı ama nüfusumuz da her yıl ortalama 1 milyon kişi arttı. Nüfusumuz 66 milyondan 75 milyona yükseldi. Kalkınma bu, büyüme bu, büyük Türkiye, yeniden Büyük Türkiye bu.''

''Ereğli'ye ben de hasretim''

Erdoğan, konuşması sırasında Ereğli ilçe teşkilatından gelen bir grubun, ''Ereğli sana hasret'' sloganı atması üzerine sözlerine ara vererek, ''Ereğli haklıdır. Ereğli'ye ben de hasretim. Sözümüz var ama unutmuyorum bunu bilesiniz'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının öncesinde salonda, Erdoğan'ın geçmiş yıllarda yaptığı görüşme ve konuşmalara ilişkin görüntüler dev ekrana yansıtıldı.

Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki ''one minute'' çıkışına ilişkin görüntüler, salondakilerden yoğun alkış aldı. Salonda bulunan AK Parti Konya Gençlik Kolları üyeleri, ''Dik dur eğilme, dindar gençlik seninle'', ''AK gençlik yorulmaz, liderini bırakmaz'' ve ''Çırakların burada, hoş geldin büyük usta'' şeklinde sloganlar attı.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından üç dönem üst üste görev yapmış ilçe başkanlarına plaket verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin 12 Eylül Davası'na müdahil olmasından rahatsız olmadıklarını, bilakis AK Parti olarak mutlu olduklarını, sevinç duyduklarını belirterek, ''CHP'nin davaya müdahil olmasından hükümet olarak da memnun olduk. Çünkü biz 75 milyonun hükümetiyiz. Sayın Kılıçdaroğlu, istesen de istemesen de biz senin de hükümetiniz, gık bile diyemezsin, senin de hükümetiniz'' dedi.

Erdoğan, partisinin Konya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, çarşamba günü gerçekleştirilen partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 12 Eylül halk oylaması öncesinde CHP, MHP ve BDP'nin yaptığı açıklamaları hatırlattığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''O gün, koro halinde bize yalancı diyenler, bizi 12 Eylül'ü yargılayamazsınız diyenler, bu bir kandırmaca diyenler, bugün mahkeme önünde sıraya girmiş durumdalar. Bakın biz öyle çok eskiye gitmedik. 1940'lara kadar gitmedik, daha bir buçuk yıl önce 12 Eylül halk oylaması öncesinde bu partilerin hangi açıklamaları yaptıklarını hatırlattık. CHP Genel Başkanı şimdi de diyor ki 'Mahkemeye müdahil olmak bizim hakkımız. Başbakan bundan niye rahatsız oldu anlamadık'. Ben niye rahatsız olayım. Biz CHP'nin 12 Eylül Davası'na müdahil olmasından değil, senin tutarsızlığını ortaya koyuyoruz. Çünkü daha önce kandırmaca dedin. Bak, biz aynı yerdeyiz ama sen farklı yerdesin. 'Yargılayamazlar' dedin, buyur işte yargılama başladı. Çünkü beş vakit çark etmenden biz rahatsız oluyoruz, sıkıntı burada.

CHP'nin 12 Eylül davasına müdahil olmasından rahatsız olmadık, bilakis AK Parti olarak biz mutlu olduk, sevinç duyduk. CHP'nin davaya müdahil olmasından hükümet olarak da memnun olduk. Çünkü biz 75 milyonun hükümetiyiz. Biz, 75 milyonun tamamına hitap eden bir partiyiz. Sayın Kılıçdaroğlu, istesen de istemesen de biz senin de hükümetiniz, gık bile diyemezsin, senin de hükümetiniz.''

Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül öncesinde anayasa değişikliğine karşı çıktığını hatırlatan Erdoğan, ''12 Eylül'de kendisi 'hayır' diyemese de milletin 'hayır' demesi için elinden geleni yaptı ama biz onun da iyiliğini düşünerek CHP'li, MHP'li ve BDP'lileri de diğerlerini de düşünerek, milletimizle beraber bu anayasa değişikliğini yaptık'' diye konuştu.

-''Bizde onların geçmişte yaptıkları gibi partizanlık yok''-

BDP'nin, partilerinin kapatılmasından şikayet ettiğini ifade eden Erdoğan, ''Partilerin kapatılmasını engellemek için biz anayasa değişikliğine madde getirmedik mi? Getirdik. Niye Genel Kurul'u terk edip gittiniz? CHP de MHP de siz de hepiniz maalesef olumsuz davrandınız. Üç tane de bizim içimizden ihanet eden çıktı ve maalesef o maddeyi biz Meclis'ten geçiremedik. O madde, Meclis'ten geçmiş olsaydı bugün siyasi partilerin kapatılması diye bir şey de olmayacaktı. BDP şimdi çıkmış şikayet ediyor. Niye şikayet ediyorsun? Kendim ettim kendim buldum, olay bu. Süreci hızla devam ettiriyoruz. 75 milyonun hükümeti olarak üzerimizdeki sorumluluğu çok iyi biliyoruz'' dedi.

Sadece AK Partililere, AK Parti'ye oy verenlere değil, 75 milyona hizmet ürettiklerini vurgulayan Erdoğan, Ankara Konya arasındaki hızlı trene sadece AK Partililerin binmediğini vurguladı.

Erdoğan şöyle devam etti:

''Buna hiç CHP'liler binmiyor mu? Buna MHP'liler binmiyor mu? Buna BDP'liler binmiyor mu? Başkaları binmiyor mu? Herkes biniyor. Niye? Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. İstiyoruz ki buralar abad olsun, ihya olsun. 15 bin kilometre bölünmüş yolu sadece AK Partililer mi kullanıyor? Bakınız şu anda 534 bin 934 TOKİ konutu inşa ediliyor. Bunların 300 binin üzerindekiler bitti, sahiplerine teslim edildi. Bunların hepsi AK Partililerin oturduğu konutlar mı? Şu anda 170 bine yakın derslik yaptık. Burada AK Partililerin çocukları mı okuyor? Soruyorum.

Sağlık hizmetlerinden bu ülkede sadece AK Partililer mi yararlanıyor. Bizde onların geçmişte yaptıkları gibi partizanlık yok. Biz ne dedik, üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz. CHP'nin hukukunu da biz savunacağız. CHP'ye gönül veren vatandaşlarımın hukukunu da biz savunacağız. MHP'nin hukukunu da biz savunacağız. MHP'ye gönül verenlerin hukukunu da biz savunacağız. BDP'nin hukukunu da biz savunacağız. Onlara gönül verenlerin hukukunu da biz savunacağız. Onlar karşı çıksa da onlar dirense de onlar hayır dese de biz şefkat ve merhametle yaklaşmaya devam edeceğiz.''

-''Konya'da çok büyük yatırımlara imza attık''-

Selçuklu Belediyesi'nin yeni hizmet binasınının ilçeye yakışır bir bina olduğunu belirten Erdoğan, 9 yıl boyunca Konya'da çok büyük yatırımlara, hizmetlere imza attıklarını kaydetti.

Konya'ya 4 bini aşkın derslik kazandırdıklarını, 26 bin bilgisayar gönderdiklerini anlatan Erdoğan, 9 yılda 3 yeni üniversinin açıldığını söyledi.

Erdoğan, 30 Mart'ta çıkan yasayla, Konya Üniversitesi'nin kapasitesinin çok olması nedeniyle üniversitenin ikiye ayrıldığını, birine de merhum Necmettin Erbakan'ın adının verildiğini anımsattı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin 2007 hesaplarına yönelik incelemesiyle ilgili, ''Sayın Kılıçdaroğlu siz fal bakmayı, hayal kurmayı bırakın, siz bizi gelecekte yolsuzluk yapmakla itham etmeyi bırakın da asıl şu Anayasa Mahkemesi'nin partiniz hakkında verdiği kararı açıklayın'' dedi.

Erdoğan, ''Kendi partisinde bunu yapanlar, yarın farz-ı muhal iktidara gelseler ne yaparlar, bunu da ben milletimin takdirine bırakıyorum'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin Konya 4. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 2023 hedefleri için çok yoğun bir gayret gösterirken muhalefetin, ''Türkiye'yi paçasından tutup 1940'lara çekmek, geriye götürmek için elinden geleni yaptığını'' belirtti.

Kendisi CHP'nin tek parti dönemine ait belgeleri gösterdiğinde CHP'nin ''Hop oturup hop kalktığını'' ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Kulağı var duymaz, gözü var görmez, dili var ama gerçekleri söyleyemez. Ne diyor? Bana 'Geçmişi bırak bugüne gel, CHP'nin geçmişiyle uğraşma, eski dosyaları açma' diyor. İyi de ey CHP, sen 1940'lardan bugüne gelebildin mi? Sen zihniyetten kurtulabildin mi? Sen o tek parti anlayışından, o milli şef anlayışından sıyrılabildin mi? Sen eğer geçmişinle yüzleşmezsen, geçmişinle hesaplaşmazsan, sen eğer geçmişinle gurur duyduğunu ifade edersen ben de sana geçmişinde ne olduğunu hatırlatmaya devam ederim. Sen eğer geçmişte CHP'nin bu millete yaptığı zulmü, uyguladığı baskıyı, bu millete ödettiği faturayı bugün de savunmaya, aynen taklit etmeye girişirsen ben de sana o karanlık tarihini hatırlatırım. Çünkü yeni kuşaklar bu CHP'yi çok iyi tanımalı, çok iyi bilmeli. Kalkmış bize Nazi benzetmesi, Hitler benzetmesi yapıyor. Güya bu benzetmelerle bize hakaret etmeye çalışıyor. İyi de bizim tabii bunlar semtimizden geçmez o ayrı bir konu, senin geçmişinde Nazilere hayranlık var, senin geçmişinde Hitler'e hayranlık var.''

AK Parti'nin salı günkü grup toplantısında bununla ilgili belgeleri açıkladığını, gösterdiğini hatırlatan Erdoğan, ''Senin o gurur duyduğun geçmişinde İtalyan faşizmine övgüler var'' dedi.

Savunulduğu gibi diplomatik ilişki kurmak, Türkiye'nin menfaatlerini savunmanın söz konusu olmadığını, ''düpedüz'' övgü ve hatta öykünme bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Senin geçmişinde Dersim var, ezanın Türkçe okunması var, Elifba kitaplarının yasaklanması, Kur'an öğretiminin engellenmesi, camilerin kapatılması var. Hatta günahsız insanların idam edilmesi, öldürülmesi var'' diye konuştu.

CHP, kendi geçmişiyle yüzleşmedikçe, hesaplaşmadıkça onlara geçmişini hatırlatmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, ''Bundan hiç rahatsız olmaya hakkı yok'' dedi.

-''Konya'nın tarihi camileri bu zulme şahittir''-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Beyefendi bir yandan 'Değiştiğini, bir yandan CHP'yi değiştirdiğini, geçmişiyle yüzleştiğini' söylüyor. Öbür yandan tıpkı 1940'larda olduğu gibi eğitimde dayatmayı, ideolojiyi, tek tip insan yetiştirmeyi savunuyor. Ah benim sevgili Konyalı kardeşim. Bu milletin, özellikle de Konya'da CHP'den çektiklerini iyi bilirim. Çok ağır zulümler yaşadı bu Konya. Şu Konya'nın tarihi camileri var ya bu zulme şahittir. Şu Konya'nın sokakları, belli bir yaşın üzerindeki sakinleri bu zulme şahittir. Bunlar camilerin kapısına kilit vurdular, bunlar Kur'an öğrenmeyi, öğretmeyi yasakladılar. Bunlar kitaplara tahammül edemediler, yasakladılar, toplattılar. Bu millet bir dönem mağaralarda Kur'an öğrendi. Bu millet bir dönem dinini, diyanetini kümeslerde, metruk, yıkık dökük harabelerde öğrendi. Bugün Kur'an'ın duvarda asılı olmasını, asılı durmasını arzulayan CHP, o gün duvarda asılı duran Kur'an'ı Kerim-e bile tahammül edemiyordu. İşte o günleri yaşayanlar, künklerin içinde kitap sakladılar. Kümeslerde, mağaralarda, tandırlarda, dere kenarlarında kitap sakladılar.''

CHP döneminde cenaze yıkayacak, cenaze namazı kıldıracak imam bulunamadığını, 1940'larda yaptıklarının aynısını 28 Şubat'ta yine yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''28 Şubat'ta Kur'an kurslarını kapatmadılar mı? O zihniyet değil mi bu? 28 Şubat'ta imam hatip okullarını kapatmadılar mı? Ne dediler? '15 yaşın altında Kur'an-ı Kerim öğrenemezsiniz' dediler. 'Ancak 15 yaştan sonra öğrenebilirsiniz' dediler. Dediler mi? Bunun için 1940'a gitmeye gerek yok, daha şuracıkta, yanı başımızda. İşte onun için 30 Mart çok önemli bir tarih. Onun için bu Parlamento, bu AK Parti bu parlamentoda şimdi yeniden iade-i itibarı gerçekleştirdi. 28 Şubat'ta milletin dinini öğrenmesinden, Kur'an öğrenmesinden rahatsız oldukları için bütün yolları kapattılar. Şimdi çıkmışlar bizim onların geçmişini hatırlatmamızdan rahatsız oluyorlar. Bunların geçmişleri neyse bugün de durumları aynı.''

Konya'daki Alaaddin Cami'nin o dönemde ahır olarak kullanıldığını anlatan Erdoğan, ''Gazi Mustafa Kemal'in yazısı var. Kime? Başvekile. Ne diyor? 'Aslına çevir' diyor. Ve Başvekil burayı aslına çevirmiyor. Aslına çevirmek kime nasip oluyor? O da bize nasip oluyor. Bak nereden nereye'' şeklinde konuştu.

-''Millet idareye el koydu''-

''Hiç değişmediler, hiç değişme gereği duymadılar'' diyen Erdoğan, AK Parti iktidarları döneminde artık milletin idareye el koyduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, ''AK Parti iktidarları döneminde milletin iradesi tecelli etmiştir, sizin iradeniz tecelli etmiştir. AK Parti iktidarları döneminde egemenlik millete iade edilmiştir'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Millet yönetime el koydu'' ifadesinden rahatsız olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Çünkü bunlar farklı güçlerin, farklı odakların idareye el koymalarına alışmışlar. Millet idareye el koyunca bunu hazmedemiyor, bunu anlayamıyorlar. Onlar ne diyor? 'Ordu göreve'. Biz ne diyoruz? 'Millet göreve'. 'Yeter' dedik, 'Yeter, söz de karar da milletindir' dedik. İşte milletin kararı 30 Mart'ta TBMM'de hamdolsun bir kez daha tecelli etti'' şeklinde konuştu.

-''Geleceğe umudun sinyalleri''-

30 Mart'ta kademeli eğitime geçişle birlikte demokrasi dışı güçlerin, çetelerin, statükonun, bürokratik oligarşinin kaybettiğini, bir kez daha milletin kazandığını vurgulayan Erdoğan, ''Birlikte biz kazandık. 30 Mart'ta çocuklar, gençler kazandı. 30 Mart'ta Türkiye kazandı, ekonomi kazandı, 2023 hedefleri kazandı. 30 Mart'ta statüko kaybetti. Cunta zihniyeti kaybetti, millet iradesi kazandı'' diye konuştu.

30 Mart'ta çıkan bu düzenlemeyi geleceğe umudun sinyalleri olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, ''Biz o yasada aydınlık bir gelecek görüyoruz, biz o yasada demokrasi, özgürlük, milli manevi değerlerini öğrenecek bir nesil görüyoruz. Biz o yasada 2023'ü, 2023 hedeflerini görüyoruz. Ama CHP o yasaya baktığı zaman sadece ve sadece ne görüyor? Hayali bir ihale görüyor'' ifadelerini kullandı.

-Anayasa Mahkemesi'nin CHP kararı-

 CHP'nin yasaya baktığı zaman sadece Türk lirası, dolar, ihale rakamları gördüğünü belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hiç utanmadan, hiç sıkılmadan, niyet okuyarak, falcılık yaparak hemen orada bir yolsuzluk olacağını iddia ediyorlar. Ortada fol yok, yumurta yok. Daha şimdiden bizi yolsuzluk yapmakla itham ediyorlar. Genel başkan mıdır, yoksa falcı mıdır anlamadım. Dedim ya Cumhuriyet Halk Partisi değil, 'Cumhuriyet Hayal Partisi. Hatta 'Cumhuriyet Fal Partisi.' Sayın Kılıçdaroğlu, siz fal bakmayı hayal kurmayı bırakın, siz bizi gelecekte yolsuzluk yapmakla itham etmeyi bırakın da asıl şu Anayasa Mahkemesi'nin partiniz hakkında verdiği kararı açıklayın. Anayasa Mahkemesi, CHP'nin 2007 yılı hesaplarını incelemeyi tamamladı ve yapılan yolsuzlukları dün hükme bağladı. Buyur, sen busun ya. İşte buyur, Anayasa Mahkemesi karara bağladı. Siz önce bunları bir düzeltin. Biliyorsunuz daha önce de yine aynı şekilde yolsuzluktan dolayı CHP'ye 1 trilyon ceza verilmişti. Şimdi yine yüklü bir miktar ceza aldılar. Kendi partisinde bunu yapanlar, yarın farz-ı muhal iktidara gelseler ne yaparlar, bunu da ben milletimin takdirine bırakıyorum.''

-Konya'ya yatırımlar-

Konuşmasında, Konya'da yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, mevcut yurtların kapasitesinin arttırılacağını ve 17 bin öğrenci kapasiteli yeni yurt yapılacağını söyledi.

AK Parti iktidarından önce Konya'daki tomografi cihazı sayısının 3 olduğunu, şimdi ise bu rakamın 28'e çıktığını dile getiren Erdoğan, ulaştırma altyapısı, eğitim ve sağlık alanlarında Konya'da hayata geçirilen yatırımları sıraladı.

''Bugüne kadar 14 bin 708 konut uygulaması başlattık. Bu konutların 11 bin 354'ünü tamamlayarak sahiplerine teslim ettik'' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Daha önceki hükümetler tarafından Konya Ovası Projesi tamamen unutulmuş ve tozlu raflara terk edilmişti. Hükümet olarak ne dedik, DAP ilave ettik bir de KOP. Bir eylem planı dahilinde bunun tamamlanmasını hedefledik. Akdeniz'e boşa akan suları Ferhat'ın Şirin'e kavuşması gibi dağları delerek, Konya Ovası'na aktaracak 4 dev tesisi zamanla yarışarak, hamdolsun tamamladık ve bitiriyoruz. 100 yılın projesi Mavi Tüneli sözleşmedeki bitiş süresinden 1 yıl önce 23 Aralık 2011 tarihinde tamamladık. Proje kapsamındaki Dağbaşı Barajı'nda da temmuz ayından itibaren su tutmayı planlıyoruz. Avşar Barajı'nın ihalesi yapıldı. Süreç devam ediyor.''

AK Parti'nin dünyada bir marka haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, AK Parti teşkilat mensuplarına, ''Konya'da bu kongreden sonra yeni heyet inşallah başka bir heyecanla kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla kapı kapı dolaşmak suretiyle bu yapılanları yüz yüze anlatacak. Sadece televizyon ekranlarında bizim bunu anlatmamız, sağda solda açılış yapmamız yeterli değil. Kapı kapı dolaşacağız, muhalefetin hayallerinin bile yaklaşmadığı Türkiye'ye mademki ulaştırdık, bunu anlatacağız'' diye seslendi.

Erdoğan, konuşmasının ardından, salondakilerle AK Parti'nin 12 Haziran seçimlerinde ilgi çeken seçim şarkısı ''Aynı''yı söyledi.

Haber7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209