Erdoğan: İsrail terörü durdurmalı CANLI

Partisinin gurup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yeniden başladığı katliamlara sert tepki göstererek uyarılarda bulundu...

Erdoğan: İsrail terörü durdurmalı CANLI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Filistin'de 20. yüzyılın başından itibaren yavaş ama sistematik bir katliam yürütülüyor'' dedi.

İsrail yıllardır yürüttüğü Gazze operasyonlarına bir süredir yine başladı. Gazze'de önceki gün 23 Filistinli karşdeşimiz daha hunharca katledildi. Afganistan'da da 17 köylü canice öldürüldü. Buradan Hem Filistinli hem de Afganistan'leı şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Bakın insanları baskı ve savaşla yerlerinden edilmeye çalışılıyor.

Bütün samimi uyarılarımıza rağmen Ortadoğu'da cinayetler, çocukar katledilmeye devem ediyor.

Buradan bir kez daha sesleniyorum. İsrail devlet törörüne son vermelidir. İsrail vatandaşları Filistin'li Müslümanlara yönelik soykırıma son verilmesi için çağrıda bulunmalı.

Soykırım mağduru İsrail halkına, devletlerinin uyguladığı teröre, devlet terörüne dur demeleri çağrısında bulunuyorum.

Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize de Türkiye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Buradan bazı medya kurluşlarına da bir hatırlatma yapmakta fayda var. Gazze'liler için "militan" diyen medya, bu insalar militan değil, haklı olarak kendi topraklarını savunuyorlar.

Fransa Anayasa Konseyinin kararından sonra Sarkozy, daha tehlikeli, daha aleni saldırgan bir tavır izlemeye başladı. Devlet Başkanlığı tarafından ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı pervasızca tahrik ediliyor

Haber 7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209