Erdoğan: Failler yargı önüne çıkarılsın

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, parti olarak 28 Şubat ve 27 Nisan'ın faillerinin yargı önüne çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Erdoğan: Failler yargı önüne çıkarılsın

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, 28 Şubat'ın sadece siyasete değil topyekun millete gözdağı olduğunu ve sonuçlarının diğer askeri müdahalelere göre daha ağır olduğunu belirtti.

Diğer darbelerin büyük oranda siyaseti hedef seçerken, 28 Şubat'ın siyasetin yanı sıra halk, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşlarını da hedef seçtiğine işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu süreçte hükümet yapısı bozulmuş, vekil transferleri yapılmış, dönemlik partiler kurdurulmuş, bürokraside ve medyada 'öteki' avına çıkılmış, bazı sermaye grupları düşman ilan edilmiş, çocuklara bile 'hain' muamelesi yapılmıştır. 28 Şubat'ın gücünü arttıran temel unsur, isteyerek veya korkarak darbeci zihniyetle işbirliği yapanlardır. Onların sayesinde 28 Şubat'ın üzerine bir şal örtülmüştür. 15-16 yıl geçtiği halde şalın bunca yıldır orada kalmasına göz yumanlar millete karşı sorumludur.''

12 Eylül darbesiyle bir hesaplaşma sürecinin başlatıldığını, bu hesaplaşmanın 12 Eylül ürünü anayasa ve yasalardan kurtularak devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Erol Erdoğan, açıklamasında devamla ''Darbe teşebbüsleri zaten yargı sürecinde. Şimdiye kadar 28 Şubat ve 27 Nisan'ın üstü hiç açılmadı. HAS Parti olarak 28 Şubat ve 27 Nisan'ın üzerindeki perdenin milletin gözü önünde kaldırılmasını istiyoruz. Her iki olayın failleri de yargı önüne çıkarılmalıdır. 28 Şubat'ın üzerine şal örtülmeseydi darbe teşebbüsleri ve e-muhtıra olmayacaktı'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209