Erdoğan: Erdoğan ölürse millet ne yapacaksa...

Çin'de Türk gazetecilere konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti’de 3 dönem seçildikten sonra yeniden aday olmayı engelleyen düzenlemeye ilişkin soruları da cevapladı

Erdoğan: Erdoğan ölürse millet ne yapacaksa...

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin fanilerle değil ilkelerle yürümesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’de 3 dönemseçildikten sonra yeniden aday olmayı engelleyen düzenlemeye ilişkin soruları da cevapladı. Başbakan Erdoğan, “Bu düzenlemenin istikrarı bozacağı yönünde endişeler var. Değerlendirmeniz ne?” sorusuna "Tayyip Erdoğan fani, öldü, öldüyse ne yapacaksa milletim ne yapacaksa şimdi onu yapsın." şeklinde cevap verdi.

İşte o soru ve cevaplar:

Partimiz bize hangi misyonu biçerse

Yıllar yılı şunu yazdılar: ‘Bu koltuğa oturan bir daha kalkmayı bilmez.’ Biz partiyi kurarken bunu enine boyuna konuştuk. Eskisi gibi mi olacağız. Partide hücre yenilemesi yapacak mıyız? Kaldı ki bırakıp gitmiyoruz. Bir dönem dinleniyorsunuz. Formunuzu muhafaza ediyoruz. Partimizde de hücre değişimini yapmak için bu dönemde 160 arkadaşımızı aday yapmadık. Bize kan kaybettirmedi. Gücümüzü çok daha arttırarak devem ettik. Artık Türkiye fanilerle yürümeyi değil, ilkelerle yürümeyi bilmeli. Tayyip Erdoğan fani, öldü, öldüyse ne yapacaksa milletim ne yapacaksa şimdi onu yapsın. Olayı faniler üzerine bina etmeye çalışırsak, hareket hiçbir zaman beklediğimiz gücü kazanamaz. Süremiz dolduğunda partimiz bize hangi misyonu biçtiyse öyle çalışacağız.

Nerede eksik varsa onu gideriyoruz

AK Parti kurumsallaşmasını en ideal şekilde gerçekleştiren parti. Kadın kolları, gençlik kolları... Her ay 2-3 araştırma yapan başka bir parti var mı? Nerede eksik aksak var diye bakıyoruz. Gidermeye çalışıyoruz. Bizim parti kollarında yaptığımız kongre kadar onlar ana kademe kongre yapmıyorlar. Ondan sonra birileri bize parti içi demokrasiden bahsediyor. Diğer konu da 3 dönem seçilen arkadaşlarımızla sivil toplum kuruluşlarıyla yürütülen çalışmamız var. Lojistik desteği şu anda nasıl alıyorsak öyle devam ettireceğiz.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209