Erdoğan'dan 'BDP-PKK buluşması yorumu: Bu ne muhabbet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrası PKK- BDP buluşmasını yorumladı.

Erdoğan'dan 'BDP-PKK buluşması yorumu: Bu ne muhabbet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , BDP 'nin bugüne kadar PKK 'yı hiçbir zaman “bu bir terör örgütüdür” diye ilan edemediğini belirterek, “Niye? Çünkü onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır” dedi.

Başbakan Erdoğan , bayram namazını kıldığı Süleymaniye Camisi'nden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bir gazetecinin, BDP 'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Başbakan Erdoğan , şu yanıtı verdi:

“Şunu çok açık ve net söylemek zorundayım; aslında bunu yazılı ve görsel medyanın çok daha farklı bir şekilde de işlemesi lazım. O da şu; Türkiye 'de oynanan senaryonun bu farklı bir versiyonu ve parlamentoda yaptığım birçok konuşmada, parlamentodaki uzantısı olan BDP 'ye; batı, bölücü terör örgütünü ilan ediyor, 'bu bir terör örgütüdür' diyor. Siz niçin bunu söyleyemiyorsunuz, bunu açıklayın dediğimizde, bugüne kadar BDP bu bölücü terör örgütünü, hiçbir zaman 'bu bir terör örgütüdür' diye ilan edememiştir. Niye? Çünkü onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır. Bölücü terör örgütünün oluşturduğu o korku toplumu içerisinden bunlar parlamentoya gelmektedirler. Eğer Güneydoğu 'da benim Kürt kardeşim, bu korkunun ve tehdidin altında olmamış olsa, o zaman zaten bunlar şu anda aldıkları oyların kahir ekseriyetini alamayacaklardır. Ama işte gördüğünüz gibi milletvekilleri kardeşler olarak birbirlerine sarılabiliyorlar. Öyle diyorlar ve bütün bunların hepsi kayıtlarda var. Medya zaten bunların tespitini de yapmış vaziyette. Bize düşen nedir? 'Bu ne muhabbet' demektir. Muhabbetleri bu kadar ileri derecededir. Bundan öncede buna benzer senaryolar zaten yine oynanmıştır.”

AYGÜN'E ELEŞTİRİ
Terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı söylenen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün 'ün de “Teröristler kaçırdı” diyemediğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“(Arkadaşlar, çocuklar...) Bu ifadeyi kullanmıştır. Bunlar tabii ortaya birşey koyuyor. Ortada nasıl bir senaryo var? Ne oynanıyor, ne yapılmak isteniyor? Bunlar üzerinde milletçe düşünmemiz lazım. Kim kime dosttur, bunu ortaya koymak lazım. Biz boşuna CHP ile BDP aynıdır demiyoruz. Bunlar aynıdır. Birisi diğerinin farklı versiyonudur. Olay bu kadar basittir.”

KIDEM TAZMİNATI
Kıdem tazminatı konusundaki soruya cevap veren Erdoğan, "Kıdem tazminatı konusunda bizim verilmiş bir kararımız yoktur. Kıdem tazminatı konusunda işçi ve işveren sendikaları anlaşırsa biz gereken adımı atarız" diye konuştu.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209