Doktor ölümü sonrası bakana istifa çağrısı

CHP'nin sağlıkçı milletvekilleri, Gaziantep'te bir doktorun saldırı sonucu hayatını kaybetmesi dolayısıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı istifaya davet etti.

Doktor ölümü sonrası bakana istifa çağrısı

TBMM'de düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahi Uzmanı Doktor Ersin Arslan'ın saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı. Son yıllarda doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik hem fiziksel hem de sözlü şiddetin arttığını ifade eden Şeker, ''Bunun en önemli müsebbibinin Sağlıkta Dönüşüm Projesi olduğunu'' iddia etti.

Şeker, bu projenin planlayıcıları ve uygulayıcılarının, bir yandan vatandaşları sağlıkta sınırsız hizmet alacağına inandırdığını, diğer yandan da özel hastanelerin katılım paylarını yükselterek devlet hastaneleri ve acillerde aşırı yoğunluğa neden olduğunu ileri sürdü.

Bu durumun, hasta ve doktorları karşı karşıya getirdiğini savunan Şeker, Sağlık Bakanlığı'nın acil servis ile hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanmasına yönelik tebliğlerini eleştirdi.

''Buna benzer bir olay gelişmiş ülkede yaşanmış olsaydı o ülkenin Sağlık Bakanı derhal istifa ederdi'' ifadesini kullanan Şeker, ''Sağlık Bakanlığı'nı, daha fazla saldırı olmadan yürürlüğe koyduğu uygulamaları tekrar gözden geçirmeleri konusunda harekete geçmeye davet ediyorum. Dün gerçekleşen menfur saldırıyı da kınıyorum'' diye konuştu.

''AKP sağlığa zararlı''

Doktor olan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da Arslan'ın öldürülmesine ilişkin, ''Üzgünüz, kırgınız, hatta kızgınız'' dedi.

Arslan'ın, sağlık politikaları sonucu yaşamını yitirdiğini iddia eden Atıcı, ''Suçlu, hekimleri hedef gösteren zihniyettir. Bu cinayet azmettirilmiştir'' diye konuştu.

Yapılan bir araştırmaya göre, hekimlerin yüzde 84'ünün, verdiği hizmetten memnun olmadığını belirttiğini ifade eden Atıcı, ''AKP sağlığa zararlıdır. Sağlık Bakanı da derhal istifa etmelidir'' dedi.

CHP'li Şeker'in konuşması sırasında Atacı, üzerinde ''Hekimler tükendi'' yazılı dövizi taşıdı. Basın toplantısına katılan CHP'nin sağlıkçı milletvekilleri yakalarında, yaşamını yitiren Ersin Aslan'ın fotoğrafını taşıdı.

aa

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209