Denemeç: 3 dönemi dolduranlar bırakacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, parti tüzüğüne göre TBMM'de üç dönemini dolduranların yerini yeni isimlere bırakacağını söyledi.

Denemeç: 3 dönemi dolduranlar bırakacak

Denemeç, AK Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen ''Lider Ülke Türkiye'' konulu ''Siyaset Akademisi''ne katılarak, partinin kuruluş dönemi ve siyaset anlayışıyla ilgili bilgi bir konuşma yaptı.

2002 genel seçimlerinin ardından AK Parti'nin, parlamentoda 363 milletvekiliyle temsil edildiğini hatırlatan Denemeç, ''363 kişiden bu dönem Meclis'te 75 kişi var. Parti tüzüğüne göre Meclis'te üç dönemini dolduranlar yerini yeni isimlere bırakacak. Aslında böyle bir tüzük değişikliği, böyle bir tüzük maddesi olmadan bile AK Parti'de kan değişimi yaşanıyor. Bu değişim de bize dinamizm kazandırıyor. Siyasette genç arkadaşlara yer açıyoruz'' diye konuştu.

AK Parti'nin bu yönüyle diğer partilerden farklı olduğunu ifade eden Denemeç, bu farkın her alanda hissedildiğini kaydetti.

Reha Denemeç, konuşmasının son bölümünde Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirdi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, etkinliğin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç'e, gümüş işlemeli fincan takımı hediye etti.

Etkinliğe, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209