Davutoğlu'ndan üst üste telefon görüşmesi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çeşitli Avrupa ülkelerinin dışişleri bakanları ile görüşerek, çeşitli konuları ele aldı.

Davutoğlu'ndan üst üste telefon görüşmesi

 Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu bugün Finlandiya, Hollanda ve Letonya'lı bakanlarla telefonla görüştü.

Finli Bakan Erkki Tuomioja ile görüşmede, 23 Ocak'taki AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısı, Türkiye-AB ilişkileri ve Ortadoğu Barış Süreci'ne ilişkin gelişmeler ele alındı. Fransız Senatosu'ndaki tasarının ele alınacak olması nedeniyle söz konusu toplantıya katılamayacağını belirten Davutoğlu, Türkiye-AB ilişkileri hakkındaki görüşlerini aktardı. İki bakan Ortadoğu Barış Süreci ve Filistin'deki son gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde de bulundular.

Bakan Davutoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal ile görüşmesinde ise ikili ilişkilerde önümüzdeki dönemde düzenlenebilecek etkinlikler, Ortadoğu bölgesindeki son gelişmeler ve AKPM'de yapılacak Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği seçimleri ele alındı.

Davutoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile görüşmesinde de Türkiye-AB ilişkileri ve 24 Ocak'ta AKPM'de yapılacak Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği seçimleri ele alındı.

Komiser 318 üyeli AKPM'de oy çokluğu ile seçiliyor. Hollanda ve Letonya'nın adayları bulunuyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209