CHP'li Öztürk'ten gensorulu tepki

CHP'li Öztürk 'Faili meçhullere ilişkin verdiğimiz tüm önergeleri reddettiniz. Faili meçhullerle böyle mi hesaplaşıyorsunuz?'' dedi.

CHP'li Öztürk'ten gensorulu tepki

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, partisi tarafından, ''faili meçhul cinayetlerin araştırılması'' istemiyle verilen önergelerin tümünün AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildiğini belirterek, ''Faili meçhullerle böyle mi hesaplaşıyorsunuz?'' sorusunu yöneltti.

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, ''faili meçhullerin araştırılmasına ilişkin'' önergenin bugün gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi görüşüldü.

CHP'li Öztürk, öneri üzerinde yaptığı konuşmada, AK Parti milletvekillerine hitaben, ''Faili meçhullere ilişkin verdiğimiz tüm önergeleri reddettiniz. Faili meçhullerle böyle mi hesaplaşıyorsunuz?'' dedi.

''Bunların araştırılmasından neden korkuyorsunuz?'' diyen Öztürk, ''Hrant Dink olayıyla ilgili ilginç şeyler oluyor. Ben böyle dava görmedim. Karar veren hakim bir televizyon kanalında, savcı bir televizyon kanalında kendilerini savunmaya çalışıyorlar. Sonra da 'bu ülkede adil yargılanma yok' diyen insanlar hakkında fezleke hazırlanıyor'' şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, AK Parti hükümetleri döneminde faili meçhullerin üzerine kararlılıkla gidildiğini söyledi. Kubat, ''2002 yılından bu yana bizim dönemimizde meydana gelen faili meçhul olaylar, kolluk güçlerimizin çok etkili istihbari çalışmalarıyla anında aydınlatıldı. Danıştay ve Dink olayları buna en güzel örnek. Faili meçhul cinayetlerin üzerine kararlılıkla gidiliyor ama bunların yeri İnsan Hakları Komisyonudur'' şeklinde konuştu.

Diyarbakır'ın İçkale mevkindeki kazıda kafatasları bulunduğunu anımsatan Kubat, bu olayın üzerinde de kararlılıkla durulduğunu belirtti.

-''12 Eylülcüler hesap verecekler''-

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ise faili meçhul cinayetler aydınlatılmadan demokratikleşme konusunda tek bir adım bile atılamayacağını savundu. Kurt, ''Bu sorun bu ülkede yaşayan tüm insanların asli sorunudur. Burada yapılar tartışmalar ve ileri sürülen tezler, konu hakkında yeterince bilinçli olunmadığını gösteriyor'' ifadesini kullandı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, AK Parti'nin, faili meçhul cinayetlerin üzerindeki örtüyü kaldırdığını söyledi. 12 Eylül darbesini yapanların da yargılanacağına işaret eden Can, ''12 Eylülcüler, Mart ayında Allah'a çok şükür, hakim huzurunda hesap verecekler. Bunu da AK Parti'ye borçlusunuz. Teşekkür edin AK Parti'ye'' dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, CHP'nin, ''faili meçhullerin araştırılmasına ilişkin'' önergenin bugün gündeme alınmasına ilişkin grup önerisi kabul edilmedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209