CHP'li iki belediyenin borç kavgası

CHP'li Kadıköy Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi arasında, ilçelerin bölünmesinden dolayı 3 yıldır borç kavgası yaşanıyor.

CHP'li iki belediyenin borç kavgası

Hüseyin Keleş'in haberi

2009 yerel seçimlerinden önce ilçeler bölünürken, iki belediye hem arazileri hem de ilçenin borçlarını paylaştı. Ancak Ataşehir Belediyesi kendisine ait 25 milyon TL'lik borçlarını ödemeyince, Kadıköy Belediyesi, Ataşehir'in gelirlerinin yüzde 40'ına temlik koydu. Şu ana kadar 10 milyon TL tahsil eden Kadıköy Belediyesi, kalan 15 milyon TL borcun peşinde.

3 yıldır süren kavga geçtiğimiz günlerde yeniden alevlendi. İlçe kongresinde Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ü sert bir dille eleştiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, "Gelirlerimiz Kadıköy'e gidiyor. Selami Bey afiyetle yesin." dediği öğrenildi. Basınla yapılan kahvaltılı toplantıda da sitemlerini tekrarlayan İlgezdi, konuyla ilgili Zaman'a konuştu. İlgezdi, "Kadıköy Belediyesi bölünmeden dolayı Ataşehir'in mallarının yüzde 70'ine ortak. Hesaplandı ve 25 milyon TL borç çıktı. Halktan alıp Kadıköy'e ödeyeceğiz." dedi.

Zaman'a konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise Ataşehir Belediyesi'nin gelirlerine temlik koyduklarını doğruladı. Bu parayı hibe etmelerinin mümkün olmadığını anlatan Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "Ben bu parayı almak zorundayım. Bağışlama söz konusu değil. Parayı ödemedikleri için Ataşehir'in İller Bankası'ndaki gelirlerinin bir kısmına el koyduk. Bu parayı almazsam Sayıştay denetçileri incelemeler sonucunda görevi ihmalden olumsuz bir raporu verir."

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209