CHP'li Atilla Kart'tan özeleştiri

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Projelerimizin içini dolduramadık, halka yeterince güven veremedik." dedi.

CHP'li Atilla Kart'tan özeleştiri

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Projelerimizin içini dolduramadık, halka yeterince güven veremedik. Halkın içinde olmamız gerekiyor. Cumhuriyet ve laiklik elbette vazgeçilmez değerlerimiz, ama sadece cumhuriyet ve laiklik kavramıyla bu iş olmuyor" dedi.

CHP Alaşehir İlçe Teşkilatı tarafından Şehir Sineması'nda düzenlenen "Adalet ve Demokrasi" konulu panele CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP Manisa İl Başkanı Turgay Koç, belediye başkanları ve partililer katıldı. Panel öncesi Uğur Mumcu anıldı.

Panelde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Türkiye'de bilinçli olarak bir bilgi kirliliği yaratılıyor. Türkiye'de dördüncü kuvvet artık basın değil; dördüncü kuvvet özel yetkili savcılar olmuştur. Bu savcılar Uğur Mumcu'nun 'onlar bir gün savcı olacak' dediği savcılar. Uğur Mumcu'nun ta 20-25 yıl evvel söylediği savcılar. Maalesef o anlayış, o zihniyet hükümetin ajanı konumunda, o savcılar karşımızda görev yapıyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Kart, "Bunların uyguladığı sistemde cumhurbaşkanını halk seçsin ama cumhurbaşkanı halka karşı hesap vermesin. Bunun demokrasilerde örneği yok. Ama bizim bildiğimiz, halkın oyuyla gelenler halka hesap verirler. Demokrasinin anlamı budur. Bunun siyaset bilimindeki adı faşizmdir. Bütün bunların ötesinde bir seçilmiş padişahlığın, seçilmiş yeni Kenan Evren'leri yaratan bir AKP zihniyetiyle karşı karşıyayız" dedi.

"Türkiye AKP'ye mahkum değildir, mahkum olmayacaktır" diye devam eden Kart, "Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi CHP olarak üzerimize düşeni yapacağız.Türkiye'de 1980 - 2012 dönemi cumhuriyet ve demokrasinin maalesef kırılma dönemidir. Bu anlamda demokrasiyi yeniden inşa etmek gerekiyor. Biz CHP olarak bu tarihi görevimizle, sorumluluğumuzla bir kez daha karşı karşıyayız.CHP olarak bunu başaracak bir güce sahibiz" ifadelerini kullandı.

ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Panelin soru cevap bölümünde bir soru üzerine Atilla Kart, CHP'lilerin yeterince çalışmadığı eleştirisine katılarak, "Yeterince çalışmadığımız doğru. Enerjimizi daha çok birbirimizi yıpratmaya, yok etmeye yönelik kullanıyoruz. Parti içerisinde bir hizmet yarışı olarak olması doğaldır. Projelerimizin içini dolduramadık, halka yeterince güven veremedik. Halkın içinde olmamız gerekiyor. Cumhuriyet ve laiklik elbette vazgeçilmez değerlerimiz, ama sadece cumhuriyet ve laiklik kavramıyla bu iş olmuyor. İşte yüzde 18-22'ye saplanıp kalıyorsun. Ondan sonra.Anadolu'da milyonlarca insan günde 10-20-30 lirayla karnını doyurmaya çalışıyor; Anadolu gerçeği bu. O insanlar cumhuriyet ve laikliği bilmiyor, onlar için öyle bir kavramın anlamı yok. Öyle bir kavramı bilmiyor o insanlar. O insanlar günlük geçim telaşı içerisinde. O insanlara bir ekonomik, sosyal ümit vermemiz gerekiyor. O insanların sırtını sıvazlamamız gerekiyor. O heyecanı yaşatmamız gerekiyor. O heyecanı yaşatmak için de o insanların arasında olmamız gerekiyor. CHP'liye CHP propagandası yapmak yerine, onların yanında alanlarda olmamız gerekiyor. Bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor" dedi.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209