CHP'den 'caddeler otopark oldu' isyanı

CHP'li Tanal, büyükşehir belediyelerinin, halkın ücretsiz faydalanması gereken otoparklardan hak ve hukuku hiçe sayarak kazanç elde ettiğini savundu.

CHP'den 'caddeler otopark oldu' isyanı

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, büyükşehir belediyelerinin, çoğu caddeyi otoparka çevirdiğini iddia etti.

Büyükşehir belediyelerinin, kamu yararına halkın ücretsiz olarak faydalanması gereken otoparklardan ücret aldığını dile getiren Tanal, ''Belediyeler, hak ve hukuku hiçe sayarak kazanç elde ediyor ve vatandaşın cebinden hukuka aykırı olarak para alıyor'' dedi.

Otopark yönetmeliğinin mali hükümlerine göre elde edilen gelirlerle otopark yapılması ve ücretsiz olarak kullandırılması gerekirken buna uyulmadığını söyleyen Mahmut Tanal, İstanbul Sultanbeyli ilçesinde 2004'den bu yana bir çok bina yapıldığını ancak tek kuruş otopark bedeli alınmadığını ileri sürdü.

Tanal, ''Hukukun üstünlüğünün bittiği yerde tiranlık başlar'' diye konuştu.

CHP'li Tanal, İstanbul'da belediye şirketi tarafından işletilen cadde üzerindeki otoparkların kaldırılması için açtığı davaya ilişkin dilekçesi örneği de basın mensuplarına dağıttı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209