CHP'den Akkuyu için araştırma önergesi

CHP, Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralin bölgeye ve insan sağlığına zararlarının araştırılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP'den Akkuyu için araştırma önergesi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede, Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan Nükleer Güç Santrali'nin bölgeye ve insan sağlığına zararlarının araştırılması, çözüm yollarının bulunması ve oluşabilecek tehlikeleri önceden belirleyerek politikaların oluşturulması için Meclis Araştırması açılması gerektiği ifade edildi.

Önergenin gerekçesinde, ''Hiçbir enerjinin insan sağlığından değerli olmadığı gerçeğinden hareketle, Akkuyu'da kurulması planlanan Nükleer Güç Santrali'nin bölgeye, insan sağılığına ve çevreye vereceği zararların tespit edilmesi, bunlara yönelik çözüm yollarının ve politikaların şimdiden belirlenmesi amacıyla bir araştırma komisyonunun kurulması kaçınılmazdır'' denildi.

Fukuşima kazasından sonra bazı ülkelerin nükleer santralleri kapatma kararı aldığı öne sürülerek, ''Nükleer santraller açısından bir diğer sakınca, nükleer atıkların nasıl ve nerede yok edileceğinin bilinmemesi ve bu atıkların güvenilir bir şekilde bertaraf edilmesi için dünya çapında bulunmuş bir yöntemin olmamasıdır. Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralin soğutulması için kullanılacak deniz suyu, Akdeniz ekosisteminde çevresel felaketlere yol açacaktır'' görüşü savunuldu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209