CHP'den 2007 hesapları için suistimal resti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, ''Özellikle ve önemle belirtiriz ki partimizin hesaplarında hiçbir yolsuzluk ya da suiistimal söz konusu değildir'' dedi.

CHP'den 2007 hesapları için suistimal resti

Toprak, Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin 2007 yılı hesaplarına yönelik olarak yaptığı inceleme ve bunun sonrasında ortaya çıkan durum ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Özellikle ve önemle belirtiriz ki partimizin hesaplarında hiçbir yolsuzluk ya da suiistimal söz konusu değildir. Buradaki temel sorun 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun yetersizliğinden kaynaklı bir durumdur'' ifadesini kullandı.

Mevcut kanunun yetersizliğinin, günün koşullarına uyarlanmasında ve yorumlanmasındaki sorunlu durumun, bu tür bir sonucun ortaya çıkmasına neden olduğunu belirten Toprak, 2007 seçim sürecinde yapılan, tanıtım, propaganda, reklam, görevlendirmeler ve benzeri durumların parti faaliyeti çerçevesinde değerlendirilmediğini, örneğin partinin güvenliğini sağlayan emniyet görevlilerine verilen yemek bedelinin, Anayasa Mahkemesi'nce hazineye irat kaydedildiğini veya CHP tarafından gönüllülerce seçim döneminde tahsis edilen araçlara yapılan portatif ses sistemleri ve alınan akaryakıt bedellerinin yine hazineye irat kaydedildiğini anımsattı.

Toprak, yine gerek satıcıda, gerek alıcıda, gerekse kargoda kayıp olduğu tespit edilen fatura aslı yerine ilgili firma tarafından faturanın kaybolduğunu belirten bir üst yazı ve faturanın ikinci suretinin noter tasdikli bir nüshasının belge olarak CHP tarafından sunulduğunu, ancak Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmediğini ifade etti.

Bu örneklerin, söz konusu yasanın ne kadar yetersiz olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Toprak, o nedenle 13 Şubat 2011 tarihinde, bütün partilerin oylarıyla kabul edilen 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 180. maddesiyle Siyasi Partiler Kanunu'nun 74. maddesine ek yapıldığını anımsattı.

Toprak, kamuoyunda ''Torba Yasa'' olarak bilinen 6111 sayılı Yasa'nın, kısmen de olsa siyasi partilerin faaliyetlerini tam gerçekleştirmeleri için bir takım zorlukları ortadan kaldırdığını belirterek, ''Örneğin bu değişiklikler çerçevesinde bir inceleme yapılmış olsaydı söz konusu durum asla ortaya çıkmayacaktı'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209