CHP tüzüğü komisyon onayına sunuyor

CHP, 26 Şubat’ta yapılacak Olağanüstü Kurultayda delegelere sunacağı tüzük taslağını 23 Şubat’ta tüzük hazırlık komisyonunun onayına sunacak.

CHP tüzüğü komisyon onayına sunuyor

CHP’de Olağanüstü Kurultay için geri sayım başlarken, genel merkezin tüzük taslağı üzerindeki çalışmaları da son hızıyla devam ediyor. 10 Şubat’tan bu yana taslak üzerinde mutabakat arayan genel merkez, ilk olarak 81’i il temsilcisi olmak üzere 89 kişilik tüzük hazırlık komisyonunda, daha sonra Parti Meclisi ve ardından milletvekilleriyle taslak üzerinde görüşmeler yaptı.

Alınan görüşler doğrultusunda, taslak üzerinde çalışan genel merkez, önümüzdeki iki gün içinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onayıyla, taslağa son şeklini verecek. Ardından taslak,“Genel Başkanın tüzük değişiklikleri taslağı” olarak, tüzük hazırlık komisyonuna sunulacak. 23 Şubat Perşembe günü saat 10.00’da başlayacak toplantıda, Kılıçdaroğlu tüzük taslağını, 89 kişilik tüzük hazırlık komisyonunun sunacak. Taslak üzerindeki maddeler tek tek görüşülerek, oylamaya sunulacak. Böylece Genel Başkanın önerdiği tüzük taslağı, mutabakat sağlanmış olarak tüzük hazırlık komisyonun taslağına dönüşecek.

Ardından Kılıçdaroğlu, “onaylanmış” taslağı 26 Şubat’ta kurultaya götürecek, buradaki komisyon tarafından rapora bağlanan taslak, delegeye sunulacak.

Yönetimin tekrar genel merkeze davet ettiği tüzük hazırlık komisyonundaki 89 üyeden, 81’i CHP İl örgütlerindeki temsilcilerden, diğer 8 üyesi ise; Genel Başkan Yardımcıları Atilla Emek, Perihan Sarı, Sezgin Tanrıkulu, PM üyeleri Atilla Sav, Alaaddin Yüksel, Turgut Dibek ile Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile Aydın Milletvekili Bülent Tezcan‘dan oluşuyor. (ANKA)


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209