CHP: Asgari ücret net 852 TL olsun

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, asgari ücret ile çalışanlara aile yardımı yapılması ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması için yasa önerisi verdi.

CHP: Asgari ücret net 852 TL olsun

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, asgari ücret ile çalışanlara aile yardımı yapılması ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması için yasa önerisi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM Başkanlığı’na, "Asgari Ücretle Çalışanlara Aile Yardımı Yapılması ve 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" verdi.

Öneri, asgari ücret ile çalışanlara aile yardımı yapılması ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması için 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngörüyor.

-AİLE YARDIMI YAPILACAK-

Öneri asgari ücretliler “Aile Yardımı Ödeneği” alacak. Öneri, 16 yaşından büyük asgari ücret ile çalışanlar memur maaş katsayısının 1500 gösterge ile çarpılması sonucunda elde edilecek miktarda aile yardımı almasını öngörüyor.

Öneri, asgari ücreti damga vergisi kapsamı dışında da bırakıyor.

193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun asgari ücretlilerle ilgili maddesinde değişiklik getiren öneri asgari ücretlilerin hesaplanan gelir vergisinden yüzde 15 yerine yüzde 5 oranında kesinti yapılmasını düzenliyor. Ayrıca, Asgari Geçim İndirimini, asgarî ücretin yıllık brüt tutarını yüzde 50’si yerine yüzde 100 olarak düzenleyen yasa önerisi ile asgari ücretin gelir vergisi kapsamı dışında kalmasına olanak tanınıyor.

Yasa önerisi hakkında bilgi veren Havutça, düzenlemenin yasalaşması halinde asgari ücretlilerin maaşlarında 151 TL artış olacağını, 856 TL brüt ücret üzerinden gelir vergisi ve damga vergisi kesinti yapılmayacağını ve 2012 yılının ilk dönemi için 99 TL aile yardımı yapılacağını asgari ücretin netinin 852 TL olacağını ifade etti.

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209