Çavuşoğlu'ndan Suriye'ye çağrı

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Suriye sınırındaki kampları ziyaret etti. Çavuşoğlu, Suriye makamlarını “kendi halkına yönelik uyguladığı” şiddete son vermeye çağırdı.

Çavuşoğlu'ndan Suriye'ye çağrı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’ye yaptığı resmi ziyareti çerçevesinde bugün Suriye’den kaçan Suriyelilerin misafir edildiği Hatay’daki kampları ziyaret etti. AKPM Başkanı Ankara Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu Türkiye’nin kamplarda sağlamış olduğu yüksek standarttaki koşullardan ve Suriyelilere yönelik olumlu muameleden büyük memnuniyet duyulduğunu ifade etti.

Türkiye-Suriye sınırındaki kampları ziyaretinin sonunda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriyeli mültecilerin sorununa acil, etkin ve cömertçe karşılık verdiğini söyleyen AKPM Başkanı Çavuşoğlu, kışın ortasında büyük bir travma yaşayan bu insanlara sıcak bir sığınak sağlayan kampların yüksek standartlara sahip olduğunu gözlemlediğini söyledi.

Çavuşoğlu, bununla birlikte, AKPM’nin Türkiye’den mültecilere ilişkin 1951 Cenevre Sözleşmesi’ne getirdiği coğrafi sınırlamayı kaldırması çağrısında bulunduğunu da belirtirken, böylece Avrupalı olmayanların da Türkiye’de mülteci statüsü elde edebileceklerini söyledi. Çavuşoğlu, böyle bir durumun, Suriye’ye dönemeyen veya dönmek istemeyenlere, daha uzun süreli bir uluslararası koruma imkanı sağlayacağına işaret etti.

Suriye’de devam eden krize de değinen AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Suriye makamlarını kendi halkına yönelik uyguladığı şiddete son vermeye ve Arap Ligi ile varılan anlaşmaya uymaya çağırdı. Ülkede akan kanın kabul edilemez olduğunu, Suriye’nin aralarında çocukların da bulunduğu kendi halkına yönelik şiddeti bir an önce durdurması ve barışçı demokratik bir dönüşüm için bir yol bulması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, dün Suriye’de bir Fransız televizyon muhabirinin ölümünden duyduğu üzüntüyü de belirtti ve muhabirin ailesine başsağlığı diledi.

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209