Bozdağ, PKK'dan din adamlarını sorumlu tuttu

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ülkemizde bir Müslüman anne babanın evladının, PKK terör örgütüne kanarak dağa çıkmalarının din adamlarının yetersizliğine dayandırdı.

Bozdağ, PKK'dan din adamlarını sorumlu tuttu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Eğer ülkemizde bir Müslüman anne babanın evladı, PKK terör örgütüne, terör örgütünün propagandasına kanarak ölmek ve öldürmek niyetiyle dağa çıkıyorsa, din adamları üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yapmış diyemeyiz'' dedi.

Bozdağ, Konya'da Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezini ziyaret etti.

Türkiye'de 10 tane Dini Yüksek İhtisas Merkezi olduğunu ifade eden Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, merkezlerde ilim insanları tarafından çok kaliteli eğitim verildiğini belirtti.

Bozdağ, merkezlerden çok kaliteli bir neslin ilim sahibi olarak mezun olacağını ifade ederek, ''Eğer ülkemizde bir Müslüman anne babanın evladı, PKK terör örgütüne, terör örgütünün propagandasına kanarak ölmek ve öldürmek niyetiyle dağa çıkıyorsa, din adamları üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yapmış diyemeyiz. Çünkü biz bu dini insanımıza doğru öğretmiş olsaydık, imam hatiplerimiz, müezzinlerimiz, kuran kursu öğretmenlerimiz, ulemamız, ilahiyat fakültelerinde okuyanlarımız ve başka şekilde dini eğitim alanlar vazifesini tam anlamıyla yapmış olsaydı, bu ilmin sahipleri bu dini doğru bir şekilde herkese anlatabilmiş olsaydık, ben inanıyorum ki hiçbir terör örgütü Müslümanlar arasından terörist devşiremezdi'' diye konuştu.

-''Terör İslamla bağdaşmaz''-

Terör örgütüne katılan insanların hiç tanımadığı insanlara kurşun sıktığını, bunun İslamla bağdaşmadığını vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

''Kuran'ın neresinde insanların terör yapmasına cevaz veren bir şey var. Hangi hadis böyle bir şeyi teşvik ediyor. Kuran men ediyor, Peygamber men ediyor. Onun için burada herkes sorumlu. Bir genç kandırılıp terör örgütüne katılıyorsa, siyasilerin, idarecilerin herkesin sorumluluğu var ama din hizmeti sunan her din görevlisinin sorumluluğu bana göre en az onlar kadardır. Eğer bugün İslam dünyasının herhangi bir yerinde Müslümanlar arasından birileri canlı bomba olup bir camiye gidiyor, (veya nereye giderse gitsin) hem Allah'a inandığını hem Müslüman olduğunu söyleyip ondan sonra da bombalar kuşanıp canlı bomba olabiliyorsa, o zaman İslam uleması, o zaman din hizmeti sunanlar vazifesini yapmamış demektir. Çünkü İslam buna cevaz vermez. İslam'ın hiçbir hükmü terörü, teröristi himaye etmez. O nedenle herkese büyük vazife düşüyor. Sizlere daha büyük vazife düşüyor. Bugüne kadar çok çok önemli hizmetlerde bulundunuz. Bugün bu milleti birbirine düşürmek isteyenler başarılı olamadıysa bunda en büyük katkı milletimizin sağduyusu, milletimizin kardeşlik hukukunun kuvveti ise, onun yanında diğer büyük katkı din adamlarımızın milletimize dini doğru anlatmalarıdır. Ben inanıyorum ki din doğru anlatıldığı zaman, bu dini bilenlerin olduğu yerler, huzurun, barışın, sevginin, saygının ve kardeşliğin olduğu yerler olacaktır.''

Bozdağ, İslam coğrafyasına bakıldığında, mezhep kavgalarının görüldüğünü dile getirerek, İslam dünyasında paramparça bir yapının olduğunu söyledi.

Birilerinin fitne atarak insanları birbirine düşürdüğünü iddia eden Bozdağ, din bilginleri ve din alimlerinin İslamı doğru anlatarak fitne ateşini söndürebileceklerini sözlerine ekledi.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209