Bozdağ, Meclis'teki fezlekelerin ayrıntısını verdi

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''Meclis'te 622 tane fezleke var. Bunlardan 60 tanesi hakaret ve iftira ile ilgili fezlekeler. Bütün partilerden 60 tane. Bu 60 taneden 9 tanesi sayın Kılıçdaroğlu'na ait'' dedi.

Bozdağ, Meclis'teki fezlekelerin ayrıntısını verdi

Bozdağ, Konya'da Alaaddin Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı'nın Olağan Kongresi'ne katıldı.

Konuşmasında AK Parti'deki birlikteliğe dikkati çeken Bozdağ, ''Bu kadronun içerisinde fitne yaratmayı hiç ama hiç kimse başaramaz. Başka partilerin kongrelerinde sandalyeler havada dolaşır. Ama AK Parti'nin kongrelerinde büyük bir samimiyeti, büyük bir ahlakı ve büyük bir demokrasi kültürünü hep beraber görürüz. Bu partinin üzerinde kurulduğu günden bu yana nice oyunlar oynandı ama her defasında oyun oynayanlar kaybetti'' dedi.

AK Parti kadrolarının ahlaklı siyaset yaptığını belirten Bozdağ, bu nedenle milletin kendilerine güvendiğini bildirdi.

Bozdağ, Türkiye'nin demokrasi anlayışını, demokrasi kültürünü geliştirme noktasında önemli adımlar attıklarını dile getirerek, ''Bu millet çalışmayı, ahlaklı olmayı takdir ediyor, söylediğinin arkasında her ne pahasında olursa olsun adam gibi duran siyaseti takdir ediyor'' diye konuştu.

-''Türkiye'de muhalefet açığı var''-

Türkiye'de ciddi bir muhalefet açığı olduğunu iddia eden Bozdağ, şunları kaydetti:

''Türkiye'yi, milletini ve dünyayı okuyamayan bir muhalefet var. Bunlar, şunları yapıyorlar. Gazetelerde ne var, manşetlerde ne var bunlara bakıyorlar. Salı günü gelip bunları genel kurullarında konuşuyorlar. Salı'dan Salı'ya vaaz veriyorlar. Bunların cuması salı. Ama AK Parti kadroları gecesini gündüzüne katıp koşuyor, çalışıyor. Bu millet de çalışanı çalışmayanı görüyor. Türkiye'de ciddi bir muhalefet açığı var. Dersine çalışmayan sürekli başkalarını suçlayan bir muhalefet var.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sayın Kılıçdaroğlu, 'fezlekeyi düzenleyen Hükümet beni susturmaya çalışıyor' diyor. Sanki fezlekeyi Hükümet düzenliyor. Fezlekeyi savcılar düzenliyor, bizimle alakası yok. Meclis'te 622 tane fezleke var. Bunlardan 60 tanesi hakaret ve iftira ile ilgili fezlekeler. Bütün partilerden 60 tane. Bu 60 taneden 9 tanesi sayın Kılıçdaroğlu'na ait. Suç isnatlarına baktığınızda, hakaret ve iftiradan 9 dosya görüyoruz. Bu ne demek? Türkiye'nin ana muhalefet partisinin liderinin üslubu sorunlu demektir. Baktığınızda son olay gündeme getiriliyor ancak 9 tane dosyası var yahu. Öyleyse dürüst olmak lazım. Sanki ilk defa yapılıyormuş gibi değil... Neredeyse fezlekelerin tamamı hakaret ve iftiradan. Biz diyoruz ki, Türk siyasetini hakaret ve iftiradan kurtarmak lazım. Ana muhalefet partisi genel başkanının konuşmasına dikkat etmesi lazım. Bir rakam daha vereyim. Bu 60 tane hakaret ve iftira dosyasından 20'si CHP'lilere ait. Bu doğru bir şey mi?''

Kongreye, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekilleri, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve partililer katıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209