BBP: Fransa'nınkararı ülkelere örnek olur

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Fransa Anayasa Konseyinin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasayı iptal etmesine ilişkin konuştu.

BBP: Fransa'nınkararı ülkelere örnek olur

BBP Genel Başkanı Destici, ''Fransa Anayasa Konseyi doğru karar verdi, yanlıştan dönülmüştür. Bu karar, bundan sonra parlamentolarında benzer karar alacak ülkelere de örnek olur'' dedi.

Destici, Türkiye-Nijerya Sanayicileri İş Adamları Derneği Genel Başkanı Tahsin Koparan ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Koparan, ziyarette, Türkiye ile Nijerya arasındaki sosyal bağlantının oluşmasına katkı sağladıklarını söyledi. Ekonomik ilişkilerin arzulanan düzeyde olmasa da son 10 yıl içinde iki ülke arasındaki sosyal ilişkilerin geliştiğini ifade eden Koparan, ''Biz Nijerya'nın Türkiye'de büyükelçilik açmasına yardım ettik. Şimdi yeni bir çalışma başlattık. Nijeryalılar dindar insanlar, onlar Türkiye'deki dini öneme sahip yerlerin hepsini biliyorlar. Biz Nijerya ile Türkiye arasında inanç turizmi başlatmayı planlıyoruz. Vize uygulamasıyla ilgili esneklik için Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğiz'' dedi.

BBP Genel Başkanı Destici de Türkiye'nin her zaman Türk-İslam coğrafyasında bulunması gerektiğini vurgulayarak, son dönemde Afrika ile olan ilişkilerden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Destici, ''Oralarda olmamız lazım. Mal alıp satmaktan ziyade tarihi bir görev var üzerimizde. Nijerya ile ilişkiler istenilen düzeyde olmasa da gelinen nokta sevindirici. Türkiye'nin zenginleşmesi, gelişmesi Türk-İslam coğrafyası için çok önemli. Türkiye'nin, ekonomisi gelişmiş ülkeler listesinde ilk 10  arasında olması Birleşmiş Milletler'de veto hakkına sahip olması anlamına geliyor. Bu durumda Türk-İslam coğrafyasındaki ülkeler sahipsiz olmayacak, sömürülmeyecek'' dedi.

''Yanlıştan dönülmüştür''

Türkiye'nin Kuzey Afrika ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmesi başta Fransa olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin tepkisini çektiğini kaydeden Destici, Fransa Anayasa Konseyinin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasayı iptal etmesine ilişkin ''Fransa Anayasa Konseyi doğru karar verdi, yanlıştan dönülmüştür. Bu karar, bundan sonra parlamentolarında benzer karar alacak ülkelere de örnek olur'' dedi.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209