Başkonsoloslar, Sarıgül’ün Davetinde Bir araya Geldi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul’daki başkonsoloslarla bir araya gelerek hem Şişli Belediyesi’nin yeni projeleri hakkında bilgi verdi, hem de konsolosların Noel’ini kutladı.

Başkonsoloslar, Sarıgül’ün Davetinde Bir araya Geldi

 Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul konsoloslarıyla biraraya gelerek, yeni yılla birlikte 2013 yılında gerçekleştirmeyi düşündükleri projeler hakkında konsoloslara bilgi verdi, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri ile ilgili olarak konsoloslarla birlikte gündem değerlendirmelerinde bulundu. Yerel yönetim olarak 2013 yılı içerisinde Avrupa’daki çeşitli belediyelerle işbirliği yapacaklarını ve bu işbirliği doğrultusunda buralardaki belediyelerle kardeş belediye olacaklarını belirten Mustafa Sarıgül, ayrıca Şişli’den Avrupa Birliği’ne bağlı belediyelere öğrenci götüreceklerini ve yeni projeler oluşturarak Avrupa’ya entegrasyonu artıracaklarını vurguladı. Dünya nüfusunun giderek büyük şehirler etrafında toplandığını dile getiren Sarıgül, “Yerel yönetimler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük önem kazanıyor. Özellikle çevre sorunlarını yerel yönetimlerle çözebileceğimize inanıyorum. Yerel yönetimlerin başarısı hem çevre sorunlarının çözümünü hem de yerel huzuru sağlar. Yerelde huzur sağlanırsa ülke huzuru, ülke huzuru sağlanmış olursa dünya huzuru sağlanır. Bu amaçla Avrupa’daki yerel yönetimlerle biraraya gelerek çevre projeleri geliştirmeye büyük önem veriyorum” dedi.

 Şişli Belediyesi’nin organize ettiği davete; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya İtalya, İngiltere, İspanya, Fransa, İsviçre, İsrail, Hollanda, Yunanistan, Portekiz, Polonya, Macaristan, Bulgaristan, Hindistan, Japonya, Avusturya, İsveç, Kanada, Sırbistan, Romanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Avustralya, Rusya, Letonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak ve Şili başkonsolosları katıldı. 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209