Başkentte baş döndüren trafik

Başkent Ankara'da hareketli bir gün yaşanıyor. Olağan görüşmelerin yanında liderlerin programında olmayan sürpriz görüşmeler var. Başkentte kim kimle görüştü?

Başkentte baş döndüren trafik

Saat 13.00- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık'ta Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüştü. Görüşme Başbakan Erdoğan'ın programında yoktu.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasıyla ilgili etkiler sürerken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın özel savcılık tarafından ifadeye çağırlmasının ardından gözler Fidan'ın ifade verip vermeyeceğine çevrilmişken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin de Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

Bu dakikalarda aynı zamanda İstanbul'a ifadeye gidip gitmeyeceği konuşulan Hakan Fidan'ın Ankara'da olduğu öğrenilirken, Bakan Ergin'in Başbakanlık Merkez Bina'ya gelmesi akıllara Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılması konusunu getirdi.

Saat 14-30- MİT Müsteşarı Fidan Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Özel yetkili savcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş ile MİT görevlisini ifadeye çağırmış bugün de gözler Köşk'e çevrilmişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'nde saat 14.30'da başlayan haftalık olağan görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Köşk'ten yapılan açıklamada görüşmenin önceden planlanan bir görüşme olduğu ancak son gelişmeler üzerine yoğunlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada "Cumhurbaşkanı Gül gelişmeleri yakından takip ediyor." denildi.

14.55- Başbakan'ın kurmayları Başbakanlık'a geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Genel Sekreter Haluk İpek ile Grup Başkanvekili Nurettin Canikli Başbakanlık'a geldi.

AK Parti'li kurmayların Başbakan Erdoğan'a iç tüzük gerginliğinin ardından Meclis'teki son durum konusunda bilgi verdiği tahmin ediliyor.

Saat 15.45- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlığa gelerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşme Başbakan Erdoğan'ın programında yoktu.

Orgeneral Özel, haftalık olağan görüşme kapsamında Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Orgeneral Özel'in şehir dışında bulunması ve Ankara'ya dönüş saati belli olmadığı için görüşmenin Başbakan Erdoğan'ın resmi programında yer almadığı ancak, görüşmenin haftalık olağan görüşme kapsamında gerçekleştirildiği kaydedildi.

Başbakanlık merkez binada gerçekleşen haftalık olağan görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

17.00 - Adalet Bakanı Sadullah Ergin ikinci kez Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi.

HABER 7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209