Bahçeli ve Kılıçdaroğlu yarın tarihe geçecek

Yarın tarihi bir dava görülecek. 32 yıl önce siyaseti katleden Evren ve Şahinkaya'nın yargılanması başlarken Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de kendileriyle yüzleşmiş olacak.

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu yarın tarihe geçecek

12 Eylül askeri darbesinin hayatta kalan sorumlularından Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yarın yargılanacak olmasıyla, 32 yıllık geçmişle hesaplaşılacak. Bu dava aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partilerinin söylemleriyle yüzleşmesi olarak da tarihe geçecek.

12 Eylül 2010’da yapılan anayasa oylamasında 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önünü açan madde de kabul edilmişti. Referandum sürecinde halktan “hayır” oyu isteyen Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, Anayasa paketiyle Kenan Evren ile 12 Eylül darbesinin diğer sorumlularının yargılanamayacağını ve “Evet” isteyen Başbakan Erdoğan’ın halkı kandırdığını ileri sürmüşlerdi.

Şimdi iki liderin partileri yarın başlayacak tarihi davaya müdahil olacaklar. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bu hamleleriyle yürüttükleri politika ve kendileriyle de çelişmiş oldular.

İşte iki lider ve partilerinin o günlerde söyledikleri:

Kemal Kılıçdaroğlu:

“Geçici 15. Madde'nin kaldırılması ile Kenan Evren ve arkadaşları yargılanamaz. Başbakan halka doğruları söylemiyor. Kendi liderleri kendi tabanını kandırıyor(…) Hesap sordular mı? Sorabilirler mi? Hayır… 12 Eylül ürünü olan bir parti 12 Eylülcülerden, darbecilerden hesap sorabilir mi? Ben de biliyorum soramaz, siz de biliyorsunuz, soramaz.”

Eski YARSAV Başkanı CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan: Keşke yargılansalar, ama inanmıyorum. Bu bir illüzyondur. Özgürlük illüzyonları satıyorlar. Bu düzenleme ile gerçekten yargılanmalarını olanaklı görmüyorum.

Devlet Bahçeli:

"Unutulmamalıdır ki, 12 Eylül 1980'de hukukun boğazına yağlı urgan geçiren vicdansızlarla; 12 Eylül 2010 tarihinde adaletin terazisini kıran bozguncu zihniyetin aynı alanda kümelendiklerini ve benzer hedefler taşıdıklarını bir gün herkes görecek ve mutlaka idrak edecektir."

MHP’nin Anayasaya neden hayır kitabındaki ilgili bölüm:
"Anayasa paketinin 24. Maddesiyle, 1982 Anayasası’nın geçici 15. Maddesi yürürlükten kaldırılmaktadır. Bu değişikliğin 12 Eylül işkencecilerini yargılama imkânı sağlayacağı gibi bir yalanı iktidar yandaşları sürekli dile getirmektedir. Oysa hukukun genel ilkeleri (zaman aşımı, sanık lehine kanunun uygulanması mecburiyeti ilkeleri gibi), sadece anayasa değişikliği ile böyle bir imkânın sağlanamayacağını açıkça ortaya koymaktadır."

Haber 7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209