Bağış: Torunların geleceğini riske attılar

Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Bugün ne yazık ki parlamentoları tarihi istismar platformları haline getirmeye çalışan zihniyetler, torunlarının geleceğini riske atmaktadırlar'' dedi.

Bağış: Torunların geleceğini riske attılar

İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve 20. yüzyılın en önemli zorunlu göçlerinin hikayesinin anlatıldığı ''İki Kere Yabancı'' sergisi, üniversitenin Dolapdere Kampüsünde açıldı.

Açılışta konuşan Bağış, tarihin hiçbir zaman önceden kuralları belirlenmiş bir amaca, stratejiye veya bir seçim kampanyasına araç olarak istismar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Tarihte tabii ki acıların yaşandığını, önemli olanın bu acılardan ders çıkarılması olduğunu dile getiren Bağış, ''Bugün ne yazık ki parlamentoları tarihi istismar platformları haline getirmeye çalışan zihniyetler, sadece bugünü değil torunlarının geleceğini de riske atmaktadırlar. Elbette ki mübadele de tarihin aydınlık bir döneminde yaşanmış bir olgu değildir. Mübadelenin yaşandığı dönem bizim de acılarını hissettiğimiz bir dönemdir. Ama o dönemin şartlarında bir politika olarak benimsenmiş ve karşılıklı olarak uygulanmıştır'' dedi.

Türkiye'nin AB sürecini önemsediklerini söyleyen Bağış, AB sürecinde ilk defa Alevi vatandaşlarla ilgili bilgilerin ders kitaplarına girdiğini, Roman vatandaşlarla kucaklaşıldığını, Devlet Güvenlik Mahkemeleri gibi zihniyetlerin son bulduğunu kaydetti.

Bağış, ''Türkiye her geçen gün daha demokratik, şeffaf ve çağdaş bir ülke oluyor. Ama tüm sorunları bir günde çözeceğiz diye iddia edemeyiz. Ama şunu iddia edebiliriz; Bugünün Türkiye'si dünün Türkiye'sinden çok daha iyi bir noktada. Ama bugün kazandıklarımızla yetinemeyiz. Yarının Türkiye'sinin bugünden de daha iyi olması için durmadan, usanmadan hep birlikte çalışmak durumundayız'' diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bağış, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve davetlilerle birlikte sergiyi gezdi.

Serginin ardından Bağış'ın ev sahipliğinde, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu katılımcılarına Santralistanbul'da akşam yemeği düzenlendi.

Bu arada, etkinlik kapsamında sanatçı Ahmet Güneştekin'in ''Kesişmeler-Dönüşümler'' sergisi açıldı.

Yemeğe, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu eş başkanları Afif Demirkıran ve Helene Flautre de katıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209