Aziz Kocaoğlu: Biz dönmeyeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Son zamanlarda dönmek meziyet halini aldı ama biz dönmeyeceğiz" dedi.

Aziz Kocaoğlu: Biz dönmeyeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen 'Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Son zamanlarda dönmek meziyet halini aldı ama biz dönmeyeceğiz" dedi.

Fuar Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uğur Mumcu ile diğer demokrasi şehitlerinin, ülkelerini sevdikleri, içeriden ve dışarıdan ülkemize saldıran düşmanlara karşı mücadele verdikleri için öldürüldüklerini söyledi. Türkiye'nin 'bir yerlere doğru' gittiğini ileri süren Kocaoğlu, "Hergün toplanıyor biz burdayız diyoruz, mücadele ediyoruz diyoruz, yaşatacağız diyoruz. Ancak hergün ülkenin çemberi daralıyor, bizim çemberimiz daralıyor, cumhuriyetin çemberi daralıyor, demokrasinin çemberi daralıyor, özgürlüğün çemberi daralıyor ve adaletin çemberi daralıyor. Ülke üzerinde bir oyun oynanıyor. Oyunun nereye gideceğini, nerede nasıl yön verileceğini sadece oyunu kuran, projeyi yazan biliyor. Bugün sadece Türkiye'de değil, dünyada bir yönetilememe sorunu var" dedi.

"DEVLET KURUMLARI ZAYIFLATILIYOR"

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, sadece Anadolu'da bin yıldır yaşadığını, gelenek, görenek ve kurumları bulunduğunu ifade eden Kocaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin sahip olduğu kurumlarıyla devleti koruduğunu bugün ise devlet kurumlarının zayıflatılmaya çalışıldığını iddia etti. Devlet kurumlarının, gelecek için devleti koruduğunu ileri süren Kocaoğlu, "Bugün yasadığımız süreç Türkiye Cumhuriyeti'nde devlet kurumlarının zayıflatılması sürecidir, yani devletin zayıflatılması sürecidir. Esas tehlike budur. Türkiye'nin birinci problemi budur. Bu problem sonucunda devlet kurumları zayıfladıkça biz zayıflıyoruz, demokrasi mücadelesi veremiyoruz. Vermeye çalışsak da zayıf kalıyoruz. Özgürlük mücadelesi veremiyoruz. Hepimiz susturulmak, sindirilmek, korkutulmak gibi yöntemlerle karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

"DÖNMEK MEZİYET OLDU"

Günümüzde 'dönmenin' meziyet haline geldiğini iddia eden Kocaoğlu, "Herkes dönüyor. Dönmeyenler ülkenin kaderini yazacak. Dönmeyenler, inançlı insanlar, dava insanları bunun sorumluluğunu beyninde ve ruhunda duyan insanlar, bu mücadeleyi sürdürecek. Şehitlerimizin, Atatürk'ün, Uğur Mumcu'ların, bu ülkeyi kurup yaşatmak için mücadele veren insanların bayrağını ancak o zaman hedefe dikebilecek. Korkan korksun, kaçan kaçsın, dönen dönsün biz dönmeyeceğiz. Biz, ülkemizi, insanımızı, devletimizi seviyoruz. Biz bu mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bunlarda geçecek, biz sağlam durursak bunlarda geçecek. Tüm Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri hepinizi mücadeleye çağırıyorum" dedi.

Gecede, TOBAV çocuk korosu ve dans topluluğu sahne alarak çeşitli gösteriler sundu.

CİHAN


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209