AKP'li Safi: Fransa hatasını anlamalı

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, "Fransa hatasını anlayıp bu yasa tasarısından bir an önce vazgeçmeli." dedi.

AKP'li Safi: Fransa hatasını anlamalı

Hollanda’nın başkenti Lahey’de katıldığı bir toplantıda Hollanda’daki Türk basınına açıklamada bulunan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, "Fransa hatasını anlayıp bu yasa tasarısından bir an önce vazgeçmeli." dedi.

AK Partili İsmail Safi, “Türkiye olarak düşüncelerimizi en üst noktadan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Meclis Başkanımız defalarca Fransa’nın bu yasa tasarıdan vazgeçmesini ifade ettiler. Bende bu ifadelere aynen katlıyorum. Fransa’nın yapmış olduğu sözde Ermeni Soykırım Yasası hakkında ki çabası tarihsel olarak Türkiye Fransa dostluğuna hiç yakışmıyor.Bundan kendilerinin herhangi bir fayda göreceğini bizde ummuyoruz.Çünkü tarihte yaşanmış bir takım olayların ne olduğunun karar merci parlamentolar değildir." dedi.

MİLLETİMİZE HİÇ YAKIŞMAYACAK BİR ŞEKİLDE BİR SUÇLAMA VAR

Türkiye olarak defalarca bu konunun tarihçiler, uzmanlar ve bilim adamları tarafından değerlendirilmesi gerektiği çağrısında bulunduklarını belirten AK Parti milletvekili Safi, "Bizim her türlü Osmanlı arşivleri herkese açıktır. Gelsin tarihçiler, bilim adamları ve akademisyenler tarihte bir acı yaşanmışsa ispat edilsin. Bir acı yaşanmıştır. Ama bunun boyutu ile alakalı yani bizim milletimize hiç yakışmayacak bir şekilde bir suçlama var. Daha doğrusu bir soykırım suçlaması var. Bunu kabul etmek mümkün değil. Fransa’nın bu kendi amacını aşan bir şekilde bu yasa tasarısını sahiplenmesi bunun akabinde de inkar yasası gibi uymayanları cezalandıracak ek bir yasayı parlamentosundan geçirmeye çalışması tarihsel Fransa-Türkiye dostluğuna yakışmıyor. Böyle bir yere de bu tasarıyı bir yere koyamıyoruz." ifadelerini kullandı.

HOLLANDALI TÜRKLERİ TAKDİR EDİYORUZ

Hollanda’da olduğu gibi bütün Avrupa’nın değişik yerlerinde yaşayan vatandaşlarımız bu haksız itham karşısında hepsinin ayağa kalktıklarını vurgulayan Safi, "21 otobüsle aynı duyarlılığı bir daha net bir şekilde gösteren Hollandalı Türk kardeşlerimize bu hassasiyetlerinden dolayı milli davamıza sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.Türkiye olarak bu haklı çağrımıza haklı isyanımıza katıldıkları için ayrıca bir takdiri daha hak ediyorlar.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209