Akdağ: Başbakan'ın sağlık durumu çok iyi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Akdağ: Başbakan'ın sağlık durumu çok iyi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı açılış ve programlara katılmak üzere seçim bölgesi ve memleketi Erzurum'a geldi. Bakan Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Bakan Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, hekimlerinin ve kendisinin tavsiyesi üzerine istirahat ettiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın önümüzdeki hafta içerisinde arzu ettiği takdirde işbaşı yapacağına işaret eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, "Başbakanımızın sağlık durumu çok iyi aslında O daha önce de çalışmak arzusunda oldu ama onu takip eden hekimleri ve doğrusu ben de istirahat etmesini önerdim. İstirahat süresini bitirmekte. Önümüzdeki hafta kendisinin uygun göreceği bir zamanda çalışmasına başlayacak. Sağlığı da çok iyi." dedi.

"VAN'A BİN 75 SAĞLIK KADROSU TAHSİS ETTİK"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ülke genelinde değişik kadrolarda 7 bin 400 yeni sağlık personeli kadrosu açtıklarını söyledi. Sağlık Bakanı Akdağ, bu kadrolardan Van'a bin 75'ini tahsis ettiklerini müjdesini verdi.Van'da çalışmak isteyen hekim ve diğer sağlık personelinin 12- 15 Aralık tarihleri arasında müracaatlarının alınacağını şeffar bir atama sistemi ile Van'a bin 75 sağlık çalışanının atamasının yapılacağına vurgu yapan Akdağ, "Türkiye çapında 7 bin 400 sağlık kadrosu açtık. Bu kadronun en önemli kısmını yani bin 75 kişiyi Van'a doktor, hemşire olarak açıyoruz. Daha önce Van'a sağlık personeli göndereceğimizi deprem çalışma sınasında ifade etmiştik. Van'a bin sağlık personel göndereceğiz diye. Şu anda bin 75 kişinin kadrosunu açtık. Müracaat olduğu kadar Van'a bu bin 75 i doldurmaya çalışacağız. " diye konuştu.

"YABANCI HEKİMLERE TALEP VAR"

Yabancı hekim projesiyle ilgili olarak basın mehsuplarının sorularına da cevap veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel sektörden yabancı hekim ve sağlık çalışanlarına ciddi bir talebin olduğu bilgisinin kendisine iletildiğini kaydetti. Bakan Akdağ, yabancı hekimlerin kamuda çalışabilmesi için yönetmelik değişikliğine gidileceğini ve bunun da hazırlıklarının tamamladıklarına değinerek,"Yabancı hekimlerle ilgili olarak özel hastanelere ve bazı istihdam kuruluşlarına çok ciddi talep olduğu bana bildirildi. Bununla ilgili yönetmeliği hazırlıyoruz. Yeni yönetmeliğin hazırlıklarını bitirdik.Yakın zamanda hazırlayacağız.

Kanunlarda değişişiklik yapılmadıkça yabancı hekim ve hemşirenin kamuda çalışması mümkün değil. Yabancı hekimler daha ziyade özel sektörde çalışacak. Başta söylemiştik eğitim gördükleri fakültelerle ilgili denklik meselesi önemli bu Yüksek Örğtem Kurulu kritik ölçüler doğrultusunda belirleyecek.Yabancı hekimlerde Türkçe bilme zorunluğu getiriyoruz: Bu amaçla TÖMER'le işbirliği içeresinde olacağız. AB standart uygun belli seviyide Türtçe bilme şartı gerektireceğiz.İyi şeyler oluyor. Doktor, hemşire sıkıntı varbu sıkıntıyı aşmak için yardımcı olacak." diye konuştu.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209