Ak Parti'li veliller boya badana yaptı!

Bosna Hersek'i ziyaret eden Türk milletvekilleri, Vladimir Nazor rehabilitasyon ve eğitim merkezinin tadilat projesinde yer aldı.

Ak Parti'li veliller boya badana yaptı!


TBMM Türkiye-Bosna Hersek Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye-Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Türkiye-Arnavutluk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile AK Parti Sakarya milletvekili Ayşenur İslam, ''İstanbul Eğitim Merkezi'' olarak da bilinen Saraybosna'daki Vladimir Nazor rehabilitasyon ve eğitim merkezinin tadilat ve boyama işlerine yardımcı oldu.

Bosna Hersek'in SDA partisinin gençlik kolları, İngiltere'nin ve Avrupa Parlamentosu muhafazakar partilerinin milletvekilleri ile birlikte AK Parti milletvekilleri, Vladimir Nazor engelli çocukların rehabilitasyon ve eğitim merkezindeki sınıf duvarlarını boyadı, sınıfların tadilatını yaptı.

Çavuşoğlu, okulun tadilatına katılmanın, burada eğitim ve rehabilitasyon gören çocuklar için faydalı olacağını söyleyerek, ''Ancak simgesel önem taşıyan bu projemizin esas amacı, hala kritik süreçten geçen Bosna Hersek'in AB ve NATO'ya üye olması yolunda destek vermektir. Amacımız, Bosna Hersek'in AB ve NATO'nun kurumlarına üye olmasını desteklemek ve bu kurumlara üye olunmasının önemine dikkati çekmektir'' dedi.

''Bizim zaten Türkiye olarak Bosna Hersek'le tarihi ve kültürel bağımız var'' diyen Çavuşoğlu, ''Bu anlamda Bosna Hersek'e olan bakış açımız, buradaki her 2 entite ve 10 kantonla birlikte, toprak bütünlüğü ve egemenliğinin muhafaza edilmesi gerektiğidir'' diye konuştu.

Çavuşoğlu, ''Dış politika olarak bakış açımız, Balkanlar'da istikrar, her türlü etnik, dini ve siyasi çekişmelerden uzak istikrarlı ve güvenli ortamın oluşturulmasını arzu etmekteyiz'' ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu ayrıca, Bosna Hersek ziyareti kapsamında, savaş sırasında büyük acılar çeken Srebrenitsa'yı ziyaret edeceklerini, Bosan Hersek Federasyonu'nun yetkilileri ile bir araya geleceklerini de sözlerine ekledi.

Sakarya AK Parti milletvekili İslam ise, tadilatına katıldıkları okulun 1998'de Türkiye tarafından yaptırıldığı ve daha sonra Bosna Hersek'e teslim edildiğini hatırlatarak, ''Projenin insanları birbirine yakınlaştıran bir iş olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Türk milletvekillerin halkın içinden gelip sürekli halkla birlikte olduğunu anlatan İslam, ''Bunlar bizim sürekli yaptığımız işler. Şimdi de kendi elimizle işe katkıda bulunacağız. Herkes amatör ama umarım çok daha iyi bir iş çıkar'' diye konuştu.

Saraybosna'da bulunan 4 milletvekilinin ortak özelliğinin Balkan kökenli olduğunu söyleyen İslam, ''İşin aslına bakarsanız, tekrar Bosna'da olmak çok güzel. Benim ailemin bir kısmı Bosnalı, sürekli gelip gittiğim bir yer burası. 1992'den itibaren ben ve ailem buradayız. Savaş zamanında da buradaydık. Eşim tünelden geçerek buraya gelen Türk grubunun içerisindeydi'' ifadelerini kullandı.

İslam, okulun sınıflarının boyanması projesinin neşeli bir ortamda geçtiğine işaret ederek, ''Bu, katıldığımız projeler içinde en eğlencelisi'' dedi.

Türkiye-Arnavutluk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Sait de ''Ben de Kosova'dan göçmen ailesinin oğluyum. Ailem Kosovo'dan Türkiye'ye göç etmiş. Aynı zamanda Balkan Grubu Başkanlığı'nı yapıyorum. Bugün Bosna'ya ikinci gelişimiz ama ilk kez boya yapıyoruz'' dedi.

İngiltere'nin Muhafazakar Partisi'nin milletvekilleri, Çek Cumhuriyeti'nden gelen temsilciler ve Bosna-Hersekli gençler ile birlikte gerçekleştirdikleri projenin tek amacının boya yapmak olmadığını söyleyen Sait, ''Arkadaşlarımız ile kaynaşmak ve topluma mesaj vermek istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Saraybosna'da eşi ile birlikte olduğunu belirten Sait, burada yaptıkları projenin ikincisini İzmir'de gerçekleştirmeyi düşündüklerini belirtti.

Türkiye-Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bayrampaşa eski Belediye Başkanları'ndan Hüseyin Bürge ise daha önce de Bosna Hersek ile yakın işbirliği içinde olduklarını anlattı.

Bosna'nın 'acılı bir coğrafya' olduğunu ifade eden Bürge, ''Buradaki acı çeken kardeşlerimizin acısını paylaşmak adına belediye başkanı olarak 1994 yılında buraya geldim. Saraybosna'nın İlica Belediyesi bizim belediye ile kardeş şehirdir'' dedi.

Parlamenterler arasında düzenlenen ortak projelerin önemine işaret eden Bürge, ''Bu sadece İngiltere ile Türkiye arasında değil, bütün dünyanın parlamentoları, parlamentolararası böyle işbirliklere ihtiyaç bulunmaktadır. Özürlü çocukların eğitim merkezinin tadilatı simgesel anlam taşısa da önemli olduğunu düşünüyorum, çünkü burada ellerimize aldığımız fırçalarımızla beraber o çocuklarımızın yarın eğitim göreceği yerleri yeniliyoruz'' diye konuştu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209