5 yıl sonra konuştu: Mumcu'yu neden dinlemedim?

27 Nisan'da Genel Kurulu'na giren eski Anavatan milletvekili Hasan Özyer, 5 yıl sonra ilk kez konuştu: "Erkan Mumcu'nun değil, vicdanımın emrettiğini yaptım."

5 yıl sonra konuştu: Mumcu'yu neden dinlemedim?

Partisinin 'boykot' kararına rağmen 27 Nisan'da Genel Kurulu'na giren eski Anavatan milletvekili Hasan Özyer, 5 yıl sonra ilk kez Zaman'a konuştu: "Erkan Mumcu'nun değil, vicdanımın emrettiğini yaptım." Özyer, muhtıranın neden verildiğini ise hâlâ anlamadığını söylüyor.

Hasan Özyer, 27 Nisan günü yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Erkan Mumcu 'girmeyelim' dedi bana. Ama ben 'gireceğim' dedim. Ben, vicdanım ne emrediyorsa ona göre hareket ettim. Ben Meclis'e girerek milletin iradesine sahip çıktım. Vatandaş da zaten bunu istiyordu. Anavatan'da grup kararı alındı ama ben 'Bu konuda grup kararı alamazsınız' dedim. Benim siyasi olarak bir beklentim yoktu. Bu yüzden kendi irademle hareket ettim. İnanmadığım şeye oy vermedim, inandığım bir şeye oy verdim. Erkan Mumcu'nun askerle konuşmasını bilmiyorum. Dışarıdan ben hiçbir telkin almadım." Seçim sürecine ilk girildiğinde Meclis'e daha fazla girecek arkadaşları olduğunu belirten Özyer, daha sonra bu sayının düştüğünü kaydediyor. Anavatan ve DYP'nin Meclis'e girmemesinin toplumda olumlu karşılanmadığı tespitinde bulunarak, "Toplum, hep kendi iradesinin temsil edileceği bir yönetim istiyor." ifadelerini kullanıyor.

Genelkurmay'ın saat 23.17'de internet sitesine konulan bildiriyi de gece geç saatlerde öğrendiğini anlatan Özyer, bildirinin neden yazıldığını bugün dahi çözemediğini dile getiriyor. Askerin o dönemde muhtıra vermesinin bir anlamı olmadığını söyleyen Özyer, şöyle devam ediyor: "Muhtıra çok yanlıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri modern koşullarla ülkeyi korumalı. Ne için yapıldığını dahi bilmiyorum. Ben bildiriyi Büyükanıt'ın tek başına yazdığına inanmıyorum. Askerin muhtıra vermesinin bir anlamı yoktu. Herkes görevini en iyi şekilde yapacak. Parlamento da, asker de. Askerin işi siyasete müdahale etmek değildir. Ama Parlamento'nun güçlü olması lazım. Bu yüzden vekili direkt halk seçmeli."

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209