'10. Olağan Kurultan MHP'nin silkinişi olacak'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin 10. Olağan Kurultayı'nın, ''yeni bir silkinişin ve hamle döneminin başlangıcını teşkil edeceğini'' belirtti.

'10. Olağan Kurultan MHP'nin silkinişi olacak'

Yalçın, partisinin 10. Olağan Kongre süreciyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin girift sorunlarının gerçek çözüm adresinin MHP olduğunu ifade ederek,  ''Partimizin hedeflerini hayata geçirebilmesi, milletimizin göstereceği teveccühle mümkündür. MHP'de bir süredir devam eden kongre süreci, partimizin nitelik ve hedefleriyle aziz milletimiz nezdinde kabul görmesi için mükemmel bir fırsat olmuştur'' değerlendirmesinde bulundu.

Kongre süreciyle mevcut teşkilatlara işlerlik sağlanmayı, kuvvetli bir il veya ilçe teşkilatı oluşturularak partinin faaliyetlerine yeni bir heyecan kazandırmayı amaçladıklarını belirten Yalçın, şöyle devam etti:

''İlçe ve il kongrelerimiz, demokratik katılım ve temsil noktasında kamuoyu önünde verilen önemli birer sınavdır. Her biri küçük kurultay niteliğindeki kongrelerimizde yaşananlar, siyaset platformunda halkı temsil liyakat ve ehliyetinin kamuoyuna ifadesi bakımından gösterge mahiyetindedir. O bakımdan, kongrelerimizde ilçe ve il yönetimlerine girmek için yarışan bütün arkadaşlarımız, ister seçilsinler, ister liste dışında kalsınlar, aynı camianın mümtaz birer mensubu olduklarının şuuru ve sorumluluğuyla hareket etmektedir. Bu çerçevede kongrelerimizde, çoğulcu demokrasinin temel özelliklerinden olan rekabet anlayışının husumete ve düşmanlığa dönüşmemesi, münasebetlerde kin ve nefret yerine milli hasletlerimizden olan karşılıklı sevgi ve saygının hakim kılınması camiamızın ve teşkilatlarımızın dikkat ettiği hususların başında gelmektedir.

MHP'nin ilçe kongrelerini mart ayı sonuna kadar tamamlayacağını bildiren Yalçın, şunları kaydetti:

''İl kongrelerinin ardından muhtemelen sonbaharda gerçekleştirilecek 10. Olağan Kurultay, yeni bir silkiniş ve hamle dönemine başlangıç teşkil edecektir. 10'uncu Olağan Kurultay, adım adım iktidara yürüyen MHP'nin, teşkilatları ve mensuplarıyla yeniden buluşma, kucaklaşma ve bütünleşme toplantısı olarak tarihe geçecektir. Bütünleşmesini ve teşkilatlanmasını tamamlayan MHP, Türkiye'yi paylaşılan geçmişten ortak geleceğe hazırlayacaktır. İdeallerimiz ve hedeflerimiz, milletimiz için bir davet niteliğindedir.''

AA


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209