Bir Başarı Hikâyesi; Bekir Kaplan

Bir Başarı Hikâyesi; Bekir Kaplan... Namı diğer gençlerin Bekir abisi…

Bir Başarı Hikâyesi; Bekir Kaplan
 Bir Başarı Hikâyesi; Bekir Kaplan
Namı diğer gençlerin Bekir abisi…
12 Nisan 1975 yılında dünyaya gelen Kaplan, ilköğretimden sonra okumayı bırakıp çocuk yaşta babasını yanında çalışmayı ve ticarete atılmaya karar verir ya da mecbur kalır.

Babası, Kaplanı okutmak istedi ama o okumayı değil çalışmayı tercih etti. Çocukluktan beri aktif bir yapısı gençlik yıllarında da devam etti. Gençlik yıllarında birçok Sivil Toplum Kuruluşlarında üye olarak, kurucu olarak aktif roller aldı. 

Kaplan günün birinde önemli bir toplantıya katılıncaya kadar böyle devam etti. Ama o toplantı Bekir Kaplan’ın hayatının tamam ile değişmesine sebep oldu.  Bu toplantıda herkes ben Boğaziçi Üniversitesi, ben Orta Doğu Üniversitesi, bir diğeri İstanbul Teknik Üniversitesi mezunuyum diğerleri şurada mastır yaptım deyince sıra Bekir Kaplan’a gelince ben Yıldız Tabya İlköğretim okulu mezunuyum deyince insanlar arasında gülüşmeler oluşuyordu. İste ondan sonra yani 10 yıldan sonra mücadele başlıyor Bekir Kaplan için. Tekrar okumaya karar veriyor önce ortaokulu sonra liseyi dışardan bitiriyor. Ve Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo televizyon bölümünü kazanan Bekir Kaplan, başarı b,r eğitim sürecinin ardından okuldan mezun oluyor yıllar sonra.

Kaplan Üniversiteden mezun olduktan sonra boş durmuyor benim yaşadıklarımı gençler yaşamasın diyor ve kolları sıvıyor. Bir grup üniversiteli arkadaş ile birlikte Kültürlü Gençlik Derneğini kuruyor. Burada gönüllü olarak üniversitede okumak isteyen öğrencilere ders verilmeye başlanıyor ve günler yıllar geçtikçe aile büyüyor Kültürlü Gençlik ailesi olarak ev hanımlar iş adamaları radyocular bu sayede üniversite e mezunu oluyor; Bekir Kaplan bununla da yetinmeyip Doğu ve Güneydoğu ya kitap kampanyaları başlatıyordu.

Binlerce kitap toplanıp orda gençlere ışık oluyor kendisini de ailesini de özlemler içinde bırakarak aylarca Doğu Anadolu’da ve Güneydoğu Anadolu’da da kalıyor gençlere hizmetler ediyor kitaplar ulaştırmanı gayretleri içinde bulunuyordu.

Çünkü onun için bir mücadele bir hedef vardı; eğitimsiz hiç kimse kalmayana kadar devam edecekti. Günlerce ailesinden çocuklarından uzak kaldı. Onun ikinci bir ailesi vardı. “Kültürlü Gençlik Ailesi”  Kaplan, her gittiği yerde muhataplarına; “yaşım geçti, kafam almıyor demeyin” sloganı mücadele ediyor ve insanları teşvik ediyordu.

Bekir Kaplan’ın başlatmış olduğu Kültürlü Gençlik Derneği ailesi yoluna devam ediyor ve bugüne kadar tam 750 bin kişiye, ortaokul, lise ve üniversite diploması almasını sağlıyordu.

Bekir Kaplan gençlerin Bekir Ağabeyi


Bekir Kaplan gençlerin Bekir abisi Kültürlü Gençlik Derneğinde aktif çalışmalarına devam ederken, bir yandan da İstanbul Ajansı Genel Yayın Yönetmenliğini ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun basın danışmanı görevlerini de başarı ile devam ettirmektedir. 

Bekir Kaplan, tüm bu çalışmalarının yanında iyi bir dost ve aile babasıdır. Gençlerle çok yakın ilişkiler kurar, her türlü sıkıntılarında yanlarında olmaya çalışır. O’nun için zaman mefhumu yoktur. O, gençlerin Bekir abisidir.  Gençler, istedikleri zaman O’nu arayabilir o’ndan yardım isteyebilirler.  

Kaplan’ın, anasonlu nargile ve elma çayı olmasa olmazlarındandır. Ben de, Kültürlü Gençlik Derneğinin bir ferdi olarak bu ailede olmaktan ve Bekir Kaplan’ı tanımaktan dolayı bahtiyarım çok mutluyum.

Bekir Kaplan’ın ben de özel bir yeri vardır ve bunu da buradan paylaşmak isterim;  yıllar önce Posta Gazetesinin yazarı Candaş Tolga Işık’ın Doğu ve Güney Doğu Anadolu ile ilgili yazdığı “Çanak Anten” diye bir yazısı vardı. Bekir Kaplan’ın Sivil Medya haber sitesinde ona karşı yazdığı cevap benim için Bekir Kaplan’ı daha da değerli kılmıştı.  Benim için dost, arkadaştır. Ağam diye hitap ederim O’na. Bunu yazmak, kaleme almak istedim. 

Çünkü pes edenler için bir tavsiye olsun diye Bekir Kaplan’ı örnek alalım istedim.
Geçti bizden diyenlere, keşke imkânım olsaydı diyenlere örnek olsun diye Bekir Kaplan’ın bir yönüne ışık tuttuk bizlere, önümüze yansısın diye.

Hiçbir şey için hiç bir zaman geç değildir.
İte örnek Bekir Kaplan…
Kendi adıma ve Kültürlü Gençlik Derneği Ailesi adına sana çok teşekkür ediyoruz,  iyi ki varsın Bekir Kaplan, iyi ki bizlere azminle, dürüstlüğünle, vefanla örnek oldu…

Namı diğer ağam…

Yolun açık başarıların daim olsun.

Gül KÖKEL


SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2014, 14:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
ramazan dursun
ramazan dursun - 10 yıl Önce

Ağzına sağlık gül abla güzel bir şekilde özetlemiş sin

hanife ozkan
hanife ozkan - 9 yıl Önce

Bekir abiyi 2003 yilinda tanidim. O yillar ben de orta okulu disaridan bitiriyordum. Guzel ornek olmustu bana. Dernekte tanidigim hakkini odeyemeyecegim guzide insanlarla tanistim. Acik ogretimden lise de bitti. Oss sonrasi ben artik Turkiye'nin koklu universitelerin birinde ogretmenlik okuyordum ve bugun ogretmenim. Zorlu bir yoldan gecmistim ve soz verdim kendime benim gibi olan herkese yardimci olup gonullu ogretmenlik yapacaktim. Kulturlu gencligin zinciri bozulmadi . Tesekkurler Bekir abi. :)

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209