Adres sormak için tarlaya inen helikopter

Haber Kameramanı programında Hasan Paşaoğlu'nun Çeçenistan'a elma kasalarında nasıl girdiğini anlattı. Nazım Kutlu ise Başbakanın helikopterinin adres sormak için tarlaya indiği ilginç anısını aktardı.

Adres sormak için tarlaya inen helikopter

7 Ocak Cumartesi ekrana gelecek programda Haber Kameramanı Hasan Palaşoğlu’nun Çeçenistan haberini yaparken yaşadıkları anlatılıyor.

Yıl 1991, Çeçenistan tek taraflı bağımsızlığını ilan etti. Moskova yönetimi bunu hiç bir şekilde kabul etmeyeceğini açıkladı. Görüşmeler yolu denendi ancak olumlu sonuç alınamadı. 1994'te gerginlik had safhaya çıktı. 1994 yılı Aralık ayında Rus kuvvetleri,  Çeçenistan Başkanlık Sarayını havadan bombaladı. Aralığın ortalarına doğru da, hava ve karadan ağır silahlarla Grozni'ye saldırdı. Beklenmeyen bir direnişle karşılaşan Rus kuvvetleri yüzlerce askerini, topunu tüfeğini bırakarak Grozni'den çekilmek  zorunda kaldı.

ELMA SANDIKLARINA SAKLANARAK ÇEÇENİSTAN'A GİRDİ

Haber Kameramanı Hasan Palaşoğlu, o günlerde Çeçenistan'a girmek için elma sandıklarına saklanarak nasıl yolculuk yaptıklarını, dakikada 25 bomba düşen Grozniyi, Çeçenlerin yardım elini uzattıkları Rus aileyi , yakıp yıkılan evleri, alevler saçan doğalgaz borularını,sığınakta yaşananları ve çok daha fazlasını  7 Ocak Cumartesi günü  20.45'de "Haber Kameramanı'nda anlatıyor.


8 Ocak Pazar
günü ekrana gelecek programda iki haber kameramanı Nazım Kutlu ve Murat Akar, yaşadıkları ilginç olayları anlatıyor. 

"Bazen de güleriz" adını taşıyan bu bölümde,Haber Kameramanı Nazım Kutlu, adres bulamayıp yol sormak için dağ başındaki bir tarlaya inen helikopteri anlatıyor.

ADRES SORMAK İÇİN TARLAYA İNEN HELİKOPTER

1990 yılında Yıldırım Akbulut Başbakanken, Ordu'nun İkizce ilçesine helikopterle gitmek istiyor ama  pilot haritada İkizce'yi bulamayınca, alışılmadık bir yönteme başvuruluyor. Bir tarlaya inen helikopter yolu tarif etmek üzere tarlada çalışanlardan birini alıyor ve yola koyuluyor.

Murat Akar ise, Mesut Yılmaz Başbakanken yaşadığı bir olayı anlatıyor. Doğu illerindeki açılışlara katılan Yılmaz, havanın kararması ve ışık tesisatının olmaması nedeniyle Murat Akar'ın kamerasının ışığıyla konuşmasını yapabiliyor, hem de bir gün önce ışık açtığı için korumalarla tartıştığı halde.
"Haber Kameramanı" 8 Ocak Pazar günü 20.45'de TRT Haber'de

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209