Malatya Kitap Fuarı'na rekor katılım

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan Malatya Kitap Fuarı'nı 300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenirken, fuara 240 yayınevi ile 100 yazar da katılım göstercek.

Malatya Kitap Fuarı'na rekor katılım

Bölgesinde önemli bir kültür, finans ve ticaret merkezi olan Malatya, özellikle kültür-sanat alanındaki faaliyetlerini her gün biraz daha geliştiriyor.

Bu çerçevede 3 yıldır yürütülen Malatya Okuyor Kampanyası’nın ulaştığı başarıyı taçlandırmak ve halkın okumaya olan iştirakını arttırmak amacıyla bölgenin ilk ulusal kitap fuarını açmak için çalışmalar devam etdiyor.

Doğunun batısı, batının doğusu konumundaki Malatya’da Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek olan Malatya Kitap Fuarı, şehir merkezinde yeni belediye binası yanında 5000 m2 kapalı alanda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımı ile gerçekleştirilecek.

Malatya Kitap Fuarı, Bilgi, İletişim, Pegasus, İşbankası, Yapı Kredi, Doğan, Final, Timaş, Altın Kitaplar, Alfa, Sel, Turkuvaz, Hayat, Nesil, Kaynak Kültür Grubu, Metis, Ayrıntı, Akçağ, Ötüken, Damla, Elips, Tübitak, Dergah, Kitapevi, TDK, TTK, TDV gibi ülkemizin önde gelen yayınevleri başta olmak üzere 240 yayınevi 100 yazarın katılımıyla 1 Mayıs 2012 günü saat: 10.00'da açılacakt.

Düzenlenecek kitap fuarı tüm bölgeye hitap edecek şekilde organize edilecekken, Elazığ, Adıyaman, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinin fuara katılımları için reklam çalışmaları ve üst düzey yöneticileri ile işbirliği yapılıyor.

Fuarı minimum 300 bin kişinin ziyaret etmesi için hazırlık ve planlamalar gerçekleştiriliyor.

Haber7

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209