2. Malatya Uluslararası Film Festivali başlıyor

Festival, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde yarın düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

2. Malatya Uluslararası Film Festivali başlıyor

Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen 2. Malatya Uluslararası Film Festivali yarın başlayacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 18-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, Malatya Kongre ve Kültür Merkezindeki açılış töreni ile start alacak. Törende, Yaşam Boyu Başarı Ödülü Cüneyt Arkın'a, Yaşam Boyu Onur Ödülleri de sanatçılar Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'e verilecek.

Festivalde toplam 120 film gösterimi gerçekleştirilecek. Ulusal uzun, uluslararası uzun ve ulusal kısa film kategorilerinde yarışmanın da düzenleneceği festivalde söyleşiler, atölye çalışmaları ve paneller düzenlenecek.

Alican Sekmeç moderatörlüğünde, aynı zamanda festivalin onur ödülü takdim edilen Yeşilçam sinemasının iki önemli ismi Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun ile her iki sanatçının ortak sinema serüveni, dostluğu ve Yeşilçam sineması konularını kapsayan bir sohbet oturumu gerçekleştirilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesinde öğretim görevlisi olan ve 2010 yılından beri Canlandıranlar Yetenek Kampı'nı gerçekleştiren Berat İlk'in koordine edeceği atölyede, Malatyalı çocuklar canlandırma (animasyon) öğrenip küçük denemeler yapacak. 2 günlük atölyenin sonunda hem genç yeteneklerin denemeleri, hem de Malatya'ya dair anlattıkları kurgulanıp kısa bir belgesel haline getirilecek.

Prof. Dr. Z. Tül Akbal Süalp'in moderatörlüğünü yürüteceği panelde yönetmenler Semir Aslanyürek, Orhan Eskiköy ve yapımcı Sevil Demirci yer alacak. Konuşmacılar son dönem Türkiye sinemasının yapım koşulları, filmlerin biçim ve içerikleri üzerine tartışacak.

Festivalde göç üzerine film yapmış yönetmenler, yurt dışında yaşamış sinemacılar ''Göç Sineması Paneli''nde bir araya gelecek.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209