Türk ressam Müjde Kotil'den Roma'da sergi

Türk ressam Müjde Kotil'in ''Eight Kilos'' isimli resim sergisi, İtalya'nın başkenti Roma'da açıldı.

Türk ressam Müjde Kotil'den Roma'da sergi

Türkiye'nin Kültür ve Turizm Müşavirliğinin evsahipliği yaptığı serginin açılışına Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil, Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy'un eşi Prof. Dr. Belkıs Gürsoy ve davetliler katıldı. Sergi 1 ay boyunca gezilebilecek.

Ressam Kotil, serginin açılışı dolayısıyla basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 20'nin üzerinde eserinin burada sergilendiğini belirterek, çalışmalarının sürrealizm, popart ve modernizm'e dayandığını söyledi.

Müjde Kotil, sergilenen eserlerde görülen kişilerin, kendi ailesi ve arkadaş çevresinden insanlar olduğunu ifade ederek, "Hep onların yansımaları. Bir zaman oluveriyor o anı yakalayıp hafızama atıyorum. O anın fotoğrafını çekiyorum. O anda bir imge oluşuyor kafamda ve çizmeye başlıyorum. Sadece insan suratlarındaki o anki ifade. O insanın bana verdiği haz ya da nefret" dedi.

Daha önce hem İstanbul'da hem ABD'de pek çok sergisi olduğunu kaydeden sanatçı, bu sergisini de Avrupa'da yapmak istediğini, Roma'nın ardından Fransa'nın başkenti Paris'te de olabileceğini dile getirdi.

Kotil, Fransa'da sergi projesinin gerçekleşmemesi durumunda ise şu an üzerinde çalıştığı geri dönüşüm projesine ağırlık vereceğini aktardı. Atölyesinin, evinin çöple dolu olduğunu ve sürekli çöp toplamakta olduğunu söyleyen Müjde Kotil, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsan portreleri gibi, ama hepsi geri dönüştürülebilir maddelerden olacak. Şu an henüz toplama aşamasındayım. Geri dönüşüme acayip bir ilgi var İstanbul'da da dünyada da. Aslında çevre için, bizim için en sağlıklı olanı, en doğru olanı bu. Bence herkesin evde bunu yapması lazım. Benim şu an evimde plastik, kağıt, metal olmak üzere 3 farklı çöp var. Amacı dikkati çekmek..."

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209