Ramazan Ayı Eğlence Ayı Değil...

Saadet Partisi, Başakşehir Belediyesi Tarafından Organize Edilen 'ramazan Programlarını' Sert Bir Dille Eleştirdi.

Ramazan Ayı Eğlence Ayı Değil...
 Saadet Partisi, Başakşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Ramazan Programlarını” sert bir dille eleştirdi.


Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Yusuf GÜŞEN,

"Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an indirildiği aydır.

Diğer aylardan üstün kılınan Ramazan ayı ibadet ayıdır, eğlence ayı değil...

Bu mivalde Başakşehir'de yapılan Kur'an-ı Kerim Tilaveti, sohbet gibi bu ayın ruhuna uygun Ramazan Programlarına Saadet Partisi olarak destek veriyoruz.

Maalesef, Başakşehir Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Etkinlikleri içinde, Ramazan Ayı’nın ruhuna uygun olmayan programlar tertip edilmiştir.

Pankartlar asarak uyarmamıza rağmen, pankartlarımız indirilmiş ve Başakşehir Belediyesi Ramazan ayının ruhuna uygun olmayan programlar tertip etmeye devam etmiştir.

Milletin parasıyla düzenlenen bazı konserlerin eğlenceye çevrilerek zamanın geçirilmesi sabrın sonlandığı nokta olmuştur.

Ramazan’ın bereketini, manevi atmosferini ve kültürel zenginliğini böyle mi teneffüs edeceğiz?

Saadet Partisi olarak bu rezalete DUR diyoruz."

GÜŞEN konuşmasının devamında,

"Ramazan programları tertip edildiği alanda ses seviyesi ihtiyaçtan fazla olarak açılmaktadır. Civarda ikamet eden kardeşlerimiz çok rahatsız... Hasta ve yaşlı insanlarımız da var. Bu konuda şikayetçi vatandaşlarımızın sesine kulak verilerek, sesi, rahatsız etmeyecek seviyeye çekilmesini istiyoruz.  

Ayrıca, Cenab-ı Allah'ın rahmetinin, mağfiretinin biz inananlara sınırsızca ulaştığı, günahlardan kurtuluş kapısının ardına kadar aralandığı bu ayda Belediye tarafından organize edilen Ramazan Programlarının iftardan sonra teravih namazı saatinde başlatılması müslümanları namazdan da alıkoymaktadır.

Teravih saatinde etkinlik icra ediliyorsa, bu tamamen yanlıştır", dedi.



 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209