Orangutanlara teşekkür için özel gösterim

Nesli tükenme riski altındaki vahşi hayvanları koruma çabalarını konu alan bir film, yağmur ormanlarında yapılacak özel gösterimde orangutanlarla buluşacak.

Orangutanlara teşekkür için özel gösterim

"Born to be Wild 3D" (Doğuştan vahşi 3D) adlı film, orangutanları korumaya ve Endonezya'nın hızla yok olan ormanlarındaki ana yurtlarına kavuşturmaya çalışan bir kadının çabalarını anlatıyor.

Yapımcı Drew Fellman, filmin büyük bölümünün çekildiği Borneo adasında özel bir gösterimin yapılacağını, böylece orangutanların da kendilerini perdede izleyebileceğini söyledi.

Fellman, yağmur ormanlarına bir perde kurulacağını, bunun aynı zamanda "ekibin bir parçası gibi olan ve film için çok çalışan" orangutanlara teşekkür anlamına geldiğini belirtti.

40 dakikalık belgesel film, dünyanın iki ayrı köşesine hayvanlar için "yetimhane" kuran iki kadının hikayesini anlatıyor.

Daphne M. Sheldrick hayatını, anneleri dişleri için öldürülen yavru fillerin bakımına adamış. Kanadalı Mary Galdikas ise 1970'li yıllarda geldiği Endonezya'da kurduğu merkezde, çoğunun annesi öldürülmüş 300'den fazla genç orangutanın bakımını üstlenmiş.

65 yaşındaki Galdikas, filmin farkındalık yaratmak adına çok yararlı olduğunu ve Endonezya'da yaşayanların orangutanların neslinin tükenmek üzere olduğunun hala farkında olmadığını belirtiyor.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209