İLESAM Genel Kurulu Yapıldı

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi olağan genel kurulu yapıldı.

İLESAM Genel Kurulu Yapıldı
Cafer Vayni’nin güven tazelediği genel kurul,  29 Aralık 2012 Cumartesi günü Sultanahmet’te bulunan ve şubenin merkezi olarak ta kullanılan Sultan Köşesi Resturant’ta gerçekleştirdi. 


Davetliler arasında önemli isimler vardı. 

Ünlü Ağır Ceza Avukatı Av.Cihan Tufan başta olmak üzere, Aysen Akdemir, Doç. Dr. Nevin Algül, İsmail Altınışık, Gazi Altun, Recep Arslan, Erdoğan Aslıyüce, Dr. Cevdet Aşkın, Şerif Aydemir, Emrullah Aydın, Bekir Akbulut, Hasan Baştürk, İsmail Hakkı Bağdat, Ramazan Bakkal, Selim Çoraklı, Hüseyin Çetiner, Bayram Çinkil, Doç. Dr. Süleyman Doğan, Hikmet Değirmenci, Yusuf Dursun, Doç. Dr. Abdulkadir Emeksiz, Hasan Murat Filinte, Dr. Yusuf Gedikli, Fatma Gürbüz Yılmaz, Hatice Opak Bilgin, Üstün İnanç, Recep İncecik, İbrahim Kalkan, Özkan Karaca, Mehmet Nevzat Kürün, Sefa Koyuncu, Ali Nar, Bilgehan Ova, Fevzi Öztürk, Nedim Pehlivan, Şebnem Pişkin, Asuman Soydan Atasayar, Orhan Sakin, Muzaffer Tunç, Hasan Taşdemir, Yard. Doç.Dr. Erol Ülgen, İsmail Yağcı, Mehmet Nuri Yardım, Bestami Yazgan, Ünal Yıldırım, Tahsin Yıldırım, Mithat Yolcu, Harun Yöndem, Ahmet Yüter, Doç. Dr. Cemal Zehir, Metin Güngör, Metin Güngör, Muzaffer Doğan, Ahmet Tüzün, Gökhan Köker, Metin Demirci, Servet Engin, İbrahim Erdem Karabulut, Ahmet Kaplan, Metin Murat Arslan, Ahsen Akdemir, Mehmet Zeki Akdağ, Prof. Dr. Durali Yılmaz, Dr. Av. Cahit Suluk, Erol Güngör ve Sadettin Kaplan genel kurula katılanların bir kısmıydı.

Şube Yönetim Kurulu üyesi imam - hatip Ahmet Yüter’in duasıyla başlayan genel kurulun sunuculuğunu İLESAM üyesi Harun Yöndemyaptı. 
Toplantının açılışında İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer Vayni bir konuşma yaptı. 
Cafer Vayni konuşmasına vefat eden üyelere Allah’tan rahmet, hasta olanlara da acil şifalar dileyerek başladı. Kendisinden önce şube başkanlığı yapan Mehmet Zeki Akdağ, Prof. Dr. Durali Yılmaz, Dr. Av. Cahit Suluk, Erol Güngör ve Sadettin Kaplan ile diğer yönetim kurulu üyelerine de teşekkür eden Cafer Vayni; “İLESAM’ın esas işi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na göre; üyelerinin eserlerinden doğan telif hakkını korumak, korsanla mücadele etmek ve fikri mülkiyet sisteminin güçlendirilmesine katkı sağlamaktır. Bu anlamda yasalar İLESAM’a dava açmak dâhil üyelerinin eserinden kaynaklanan her türlü hak ve alacağının takibini yapmak, sonuçlandırmak ve üyeye hak ve alacağını teslim etmek için adli ve idari mercilere müracaat yetkisini tanımıştır. Esas amacımıza ek olarak Türk kültürünün yurt içi ve yurt dışında tanıtımı, üyeler arasındaki sosyal ve kültürel dayanışma, her türlü kültürel, bilimsel, sosyal, sanatsal faaliyetler de gayet tabi ki bizim amaçlarımızdır. Bu yönde İLESAM tarihi önemli ve görkemli başarılarla dolu” diye konuştu.

Cafer Vayni, ilim ve edebiyat eseri alanında kurulan meslek birliklerinin 03.03.2001 tarihli 4630 sayılı kanundan önce kurulan bazılarının İLESAM’a özellikle karşı olmaları için kurdurulduğunu ileri sürdü. 

4630 sayılı kanundan sonra kurdurulanların ise en fazla üyeye sahip olan meslek birliğinin 3/1 üyesine sahip olma kuralını taşımadığını savunan Vayni; “Kültür Bakanlığı’nın alanlarını ilgilendiren politikalarını İLESAM’ın dışındaki meslek birliklerinin belirlediğini” ifade etti. 

Vayni; “Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Değişikliğinin geciktirilmesinin de temel nedeninin İLESAM’ın etkisini zayıflatmak ve güçsüz bırakmak olduğunu, hatta 3000 üyeye sahip İLESAM’la 200 üyeye sahip bir başka meslek birliğini imkânlardan faydalanma konusunda aynı görme anlayışı taşıdığını ve bu adaletsiz ve ideolojik yaklaşımları asla kabul etmeyeceklerini” söyledi.

Açılış konuşmasının ardından divanın oluşumuna geçildi. Divan Başkanlığına Gazi Altun, kâtipliklere de Selim Çoraklı ve Ahmet Yüteroybirliği ile seçildi.

11 Aralık 2010-29 Aralık 2012 tarihleri arasındaki yönetim kurulunun faaliyet raporunu şube başkanı Cafer Vayni genel kurula okudu.

Faaliyet ve hesap raporları oybirliği ile ibra edildikten sonra İstanbul şubesinin yeni yönetim, denetim ve haysiyet kurullarının seçimine geçildi. Bu kurullarla ilgili olarak divana ayrı ayrı önergeler ekinde listeler verildi.

Yönetim Kuruluna: Cafer Vayni, Doç. Dr. Süleyman Doğan, Doç. Dr. Abdulkadir Emeksiz, Av. Özlem Soykan Çiftçi, Doç. Dr. Cemal Zehir, Muzaffer Tunç, Mithat Yolcu, Sefa Koyuncu, Şebnem Pişkin, Doç. Dr. Nermin Özcan Özer, Doç. Dr. Nebahat Akgün Çomak, Özlem Kuşcan Akşit, Ahmet Yüter ve Mehmet Öksüz;

Denetim Kuruluna: Doç. Dr. Yüksel Demirkaya, Selim Çoraklı, Recep Arslan, Av. Cihan Tufan, Uğur Kiriş ve Recep İncecik;

Haysiyet Kuruluna: Prof. Dr. Durali Yılmaz, Gazi Altun, Cahit Timur, Ünal Yıldırım, Güzin Osmancık ve Yard. Doç. Dr. Ertuğrul Aydınoybirliği ile seçildiler.

Daha sonra yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında şube yönetimini belirlemek amacıyla toplandı. 

Toplantıda gizli oy açık oylamayla İLESAM İstanbul şube başkanlığına Cafer Vayni yeniden seçildi. 

Şube başkan yardımcılığına Doç. Dr. Abdulkadir Emeksiz, şube muhasipliğine de Av. Özlem Soykan Çiftçi yeniden seçildiler.


 - 

Fotoğraf : Gülşah YAMAN & Haber : Fatma Nur ÜNAL

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209